vineri, 31 ianuarie 2014

Snowmaggedon-ul din Atlanta prin ochii unui român

Am citit articolele de pe net cu zăpada din Atlanta și nebunia cauzată de ea: sute de mii de oameni blocați pe autostradă peste zece ore, școli închise și copii care au dormit în sala de sport pentru că n-au putut părinții să-i ia acasă, accidente în lanț pe străzi acoperite cu gheață, oameni dormind pe jos, în magazine. Mai multe poze găsiți aici. Cauzele? temperatura minimă într-o iarnă obișnuită nu coboară sub un grad, iar ziua sunt 10-12 grade, n-are nimeni unelte de deszăpezit sau cauciucuri de iarnă.

(C) https://twitter.com/PzFeed
Le-am dat un mail prietenilor mei de acolo, să văd dacă-s ok. Răspuns de om care-o mai văzut zăpadă în viața lui:
Hehe, a nins un pic si au luat-o razna localnicii :) Eu am fost acasa si N a venit si ea inainte sa inceapa nebunia. Oameni blocati pe autostrazi 8-12 ore, dormit prin magazine, copii ramasi in scoli, fun... de la 5cm de zapada :) Rad astia de Atlanta si cu fundul :) 
Apropos de maturat: am fost ieri la sala si era inchis (ca deh, e periculos tare, inca se vede zapada pe marginea drumului), asa ca ne-am dus langa, la magazinul de scule, sa luam o lopata de zapada. Acolo era deschis, dar asa, usurel, numai un pensionar la o singura caserie. De unde lopata de zapada, frate, cred ca in tot sudul nu s-a auzit de asa ceva :) Am luat o lopata normala si am dat zapada de pe driveway ca sa nu patineze nevasta... aruncam zapada cu grija sa nu stric placa, in timp ce injuram printre dinti privind la aia de peste drum unde bate soarele si nu mai e urma de zapada/gheata :)

V-am mai povestit cum e cu regulile din suburbiile americane. Trebuie menținute standardele, dacă n-ai grijă de casă te ejectează vecinii pentru că le scade și lor valoarea proprietății.

P.S: poveste cu o tanti plecată la yoga, ajunsă acasă dupa 25 mile și 13 ore.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.