joi, 23 ianuarie 2014

Școală cu teren de sport privat?

Când mă uit pe geamul de la bucătărie asta văd: o zonă neasfaltată, plină de noroi iarna și praf vara, cu blocuri pestrițe, renovate cât i-a dus capul pe locatari. În mijloc tronează Școala nr. 1, iar un pic mai în dreapta scheletul unei grădinițe, a cărei construcție a fost abandonată când a venit criza. Gardurile și curtea școlii au rămas așa cum le vedeți, rupte și pline de bălării, încă de atunci. E peisajul potrivit ca să inviți musafiri doar noaptea. 


Nu înțeleg cum se poate uita directorul în curtea școlii fără să-l deranjeze ce vede. Probabil a fost transferat terenul grădiniței, așa că s-a spălat pe mâini - doar că lângă zona aceea, în care pot fi cioburi și fiare ruginite, ies elevii în pauză. Dacă cineva care-și duce copilul acolo știe mai multe detalii, sunt curios: s-a agitat vreun părinte și care a fost reacția profesorilor.


În decembrie a început amenajarea terenului de fotbal cu suprafață sintetică, pe suprafața fostului teren de fotbal, trasat pe placa de beton. A fost adus gardul înalt, suprafața de joc, iar de câteva zile și nocturna. E o pată de culoare și modernism în bubele, mucegaiurile și noroiul care rezistă de 30 de ani, pune în ”valoare”, prin contrast, toată mizeria din jur.


Am aflat de la un vecin că investiția ar fi făcută de unul din profesorii de sport ai școlii, dimineața fac acolo elevii orele de educație fizică iar după amiaza îl închiriază. Vecinul era un pic îngrijorat de ce limbaj o să auzim, are copii mici, eu mă întreb dacă există cadrul legal ca să faci o asemenea schemă și ce se întâmplă dacă e dat afară proful respectiv - demontează tot și ia cu el? Asta, bineînțeles, dacă informația e adevărată, poate e amenajat de școală sau a fost retrocedat vreunei biserici care avea acolo o crescătorie de ciulini la 1800. 

Dacă există o lege clară care permite asemenea parteneriate, mi-ar plăcea să văd cât mai multe terenuri de sport, inclusiv de baschet, renovate și puse în valoare.

1 comentarii:

  1. Si la Pedagogic si in Terezian sunt terenuri in curtile scolilor. La Cluj am observat ca se practica si mai mult parteneriatul asta deci probabil ca scoala poate inschiria/concesiona terenul. Si noi am mai tot discutat sa facem terenuri de baschet...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.