marți, 21 ianuarie 2014

O să avem o mass-media decentă astăzi?

Aveam un post programat pentru ora 8, dar l-am amânat pentru mâine, nu prea cadra cu evenimentul nefericit al zilei de ieri. Rar mă ating veștile de genul acesta, încerc să stau departe de știrile de la ora 17, însă azi noapte m-am trezit de trei ori ca să citesc ultimele informații.

Se fac foarte multe supoziții legate de accident, cred că o să auzim astăzi o serie nouă, unele mizerabile, în stilul tabloid atât de încântător. Tocmai i-am povestit incidentul unui străin cu un pic de experiență în aviație, mi-a zis că nu e obligatoriu ca un avion vechi să fie și prost, cam jumătate din costurile de achiziție ale unei aeronave sunt date de echipamentele de navigație de la bord. Dacă avea echipament modern și era service-ul făcut cum trebuie nu contează câți ani avea.

N-o să dau ”click aici” ca să citesc despre o potențială amantă a pilotului, n-o să ”văd aici” ce i-a zis cuiva altcuiva, o să mă feresc de toate titlurile care încep cu ”senzațional, care au fost ultimele...”, dar nici n-are sens să invit la decență pentru că nu contează ce vreau și ce cred eu.

Ar fi la fel de decent să nu se transforme acest caz într-unul politic, nu cred că au făcut vreunii guvernanți mai mult pentru acești oameni, au continuat un status quo. Dacă mă înșel și apar informații noi, o să-mi reconsider poziția, dar n-aș vrea să fie viața unor profesioniști carne de tun în războiul dintre handicapații care ne conduc și cei care vor să ne conducă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.