marți, 11 februarie 2014

Cârnați de cerb, de mistreț și brânză cu trufe în centrul Sibiului

De mai bine de un an de zile, dar descoperit de mine doar recent, există în Piața Mare, lângă Haller Cafe,  un magazin cu produse alimentare ungurești, inclusiv din secuime. Pe lângă vinurile de Tokaji, ardeiul iute la borcan și alte murături, au și sortimente de brânză interesante, cu trufe, cu chimen sau cu usturoi, respectiv untură de gâscă, cârnați picanți, cârnați de cerb și de mistreț, dar și alte produse mai ”normale”.

Poză făcută ca să pot deosebi cârnații acasă
Am cumpărat niște brânză cu chimen și cu trufe, amandouă foarte bune, tura viitoare încercăm varianta cu usturoi. Cea cu chimen are un gust mai intens, iar cea cu trufe o aromă subtilă. Cârnații picanți n-au fost deloc picanți (după standardele mele), dar cei de cerb și mistreț merită încercați măcar o dată, până nu trece iarna. Toate acestea sunt aduse de la producători din Harghita. 

De untură nu ne-am atins și, din păcate, n-am văzut zacuscă ungurească, gustasem mai demult la cineva și e delicioasă - picantă, bineînțeles. Ce-ați încercat de acolo și puteți recomanda?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.