joi, 20 februarie 2014

Țară mică, locuri puține

Soțul unei colege din Germania e canadian, mutat în Europa. A inițiat un grup de povestitori în limba engleză, se întâlnesc o dată pe lună într-un local și discută*, despre orice, dar musai în limba lui șeicspir. Acum vreo zece ani, când mergeam des în delegații la mothership, îl frecventam și eu. Grupul a rezistat în timp și colega m-a invitat iarăși, acum două săptămâni, când am avut treabă în zonă

În afară de ei nu mai era nimeni din vechea trupă, așa că am nimerit lângă un domn care mi-a povestit că nevasta lui e româncă și că fuseseră anul trecut într-o călătorie prin Transilvania. Îi plăcuse undeva lângă un oraș... Sighișoara parcă, dar nu-și mai amintea numele locului. Îl întreb: Daneș? Da, acela! Apoi plecaseră spre Sibiu și se opriseră să mănânce pește în alt loc frumos, al cărui nume bineînțeles că-i scăpa. Zic: Albota? Exact!


E cazul să se mai diversifice oferta. În afară de Cisnădioara, Păltiniș, Bâlea Lac sau Alba Iulia, ce alte locuri interesante mai sunt accesibile în maxim o oră de mers cu mașina, pentru o plimbare în weekend? Unde să poți lua masa fără să mori pe drumul de întoarcere și să nu fie la marginea drumului (în caz că voiați să spuneți Fântânița Haiducului).

O inițiativă frumoasă de descoperire a regiunii este Transilvania Brunch, de care am scris mai demult, dar acolo trebuie să mergi când se ține, nu când ai timp și chef de ducă.

___________
*Poate ar fi interesant să facem și noi unul la Sibiu

4 comentarii:

  1. Biertan, restaurantul medieval chiar merita: http://www.biertan.ro/
    Bazna Bai.
    Avrig - Palatul Brukenthal
    Valea Avrigului - Ghiocelul
    Cartisoara - Manastirea Cisterciana e la o aruncatura de bat de Albota
    Balea Lac


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la Biertan si Avrig am fost, de Ghiocelul stiam, Balea Lac era in lista mea :) dar Cartisoara e o sugestie interesanta, multumesc :)

      Ștergere
  2. Statiunea Valea Verde, din staul Cund (undeva pe langa Dumbraveni): http://www.discover-transilvania.com/ro
    Nu am fost acolo inca, dar au fost niste prieteni si se pare ca locu' ar fi fain, dar un pic cam scump.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi l-a recomandat cineva si pe FB, multumesc de pont. Maine fac o lista cu toate.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.