sâmbătă, 8 februarie 2014

There is a suspended sheriff in town

Încep cu o paranteză: sunt în aeroport. Mi-am scos telefonul, am găsit niște rețele wi-fi, una era gratuită. Mi-am verificat mailurile. Dacă tot am net, am scos tableta și am citit știrile. Apoi am scos laptopul că voiam să scriu. Cam astea-s etapele în mobilitatea și confortul device-urilor.

Înapoi la subiectul zilei de ieri: pasul lui Johannis. Să fim cinstiți, știam toți că o să urmeze așa ceva, nu știam când și nu știam pe ce post. Mulți sunt sceptici cu privire la prestația lui viitoare, dar să fim în continuare cinstiți, majoritatea sibienilor n-ar prea vrea să-l vadă dus. Trebuia să intre în groapa leilor la un moment dat, întrebarea e doar dacă a mutat Crin mascota ca să-l blocheze pe Victoraș sau dacă momentul e propice și pentru cariera lui Klaus.

Cred că postul de la Interne nu i se potrivește. N-a făcut parte din sistem și s-ar putea să opună o rezistență prea mare structurile. Trebuie să conducă o instituție săracă, coruptă, cu dotări depășite, cu câteva unități de elită și mulți tablagii. N-are timp să facă lucruri extraordinare, o eventuală reformă ar dura mai mult de-un an și nu cred că alianța mai are atâta. Dacă nu se întâmplă vreo calamitate, o să iasă la fel cum a intrat din funcție, fără să fie valul care se propagă până la țărm, dar și fără să se discrediteze. Probabil ăsta e și planul: tatonare și contact inițial.

Personal, l-aș fi văzut mai degrabă la Economie. Are experința gestionării unui buget, a atragerii de investitori și fonduri europene, are o imagine bună în afară. Ar fi fost un real câștig, chiar și pe termen scurt. Însă deocamdată e mai importantă bătălia din interior, ”circul” din fața cetățeanului de rând.

Mai țineți minte ceva, nu neaparat legat de situația asta: lucrurile negative se văd imediat, acțiunile cu consecințe pozitive doar după ceva timp. Câteodată mult mai mult decât o guvernare de patru ani.

Trăim, iarăși, timpuri interesante, deși aș prefera mai multă stabilitate și trai bun. Gata, a venit avionul, weekend plăcut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.