miercuri, 5 februarie 2014

Vilă în Sibiu, mai scumpă decât una din Germania

Am auzit că s-a vândut recent casa din poza de mai jos. Stați jos? Prețul: 920.000 de euro. În Sibiu. Dacă-i adevărat, suma e considerabilă. Trec destul de des pe lângă ea și totdeauna am admirat-o. Mi se pare una din cele mai bine renovate case din oraș, cu infinit mai mult bun gust decât templul familiei Carabulea, aflat în vecinătate. Totuși, nu merită atâția bani (zic eu, care nu-i am).


Spre comparație, în 2004 s-a vândut în Soligen, Germania, vila de mai jos. A fost construită la început de secol XX și a aparținut familei Krups, proprietara unei firme de aparatură electrocasnică cumpărată cu câțiva ani înainte de Moulinex. Demisol, parter, etaj și mansardă pe două niveluri. Șemineu, saună, curte cu garaje, castani seculari și veverițe. De vreo trei ori mai mari decât cele din Sibiu (curtea și casa, nu veverițele). Prețul? Aproximativ 700.000 euro, dar nu în mijlocul unei crize financiare severe.


Solingen e un oraș relativ egal ca număr de locuitori cu Sibiul, dar amplasat în una din cele mai mari aglomerări urbane, lângă bazinul Ruhr-ului. Chiar dacă presupunem că valoarea actuală a casei din Germania ar fi de vreo 2 milioane, parcă tot îți vine să te uiți în jur și să nu dai un milion pe surioara din Hermannstadt.

1 comentarii:

  1. E vorba despre asta? http://www.imobileterra.ro/1051-vila-in-zona-ultracentrala-sibiu/details.html
    Daca da, au lasat la pret fata de cat cereau. Si probabil ca merita, daca s-a vandut cu tot ce e inauntru.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.