luni, 28 aprilie 2014

Brunch la Moșna

Sâmbătă a avut loc primul brunch al anului, organizat la Moșna de Asociația GAL Microregiunea Hârtibaciu. Față de acum trei ani, când am fost prima oară la un brunch (la Stejărișu), evenimentul a prins amploare, au fost circa 120 de persoane, unele venite din alte județe transilvane, inclusiv străini.



În curtea domnului Willy Schuster, mâncarea produsă de Bio-Moșna ne aștepta, apetisantă, atât ca formă cât și ca gust:



După ce ne-am ghiftuit am plecat să vizităm muzeul săsesc și biserica evanghelică fortificată, sub comanda lui Băgă, ghidul nostru personal. Nouă sași mai sunt în acest moment în comună. Probabil nu știați, dar povestea de dragoste dintre Prințul Charles și Transilvania a început aici, când a venit să vadă coloanele înclinate (din concept) ale bisericii - inițiind procesul de strângere de fonduri și de renovare a ei.
Turnul slăninii 


La final, pentru a nu ne îndrepta direct spre Sibiu și a mai profita de soare și road-trip, ne-am dus până în Agnita, la o cafea. Am nimerit singura terasă din Centru, ascunsă într-o curte - ulterior am aflat că este Bamboo-ul local și am constatat încă o dată ce discrepanță e între orașele mari și restul României (cafele, bere și apă la 8 persoane - 39 lei, niciun produs mai scump de 4 lei).

Dacă vreți să luați parte la următoarele brunch-uri, puteți să urmăriți activitatea grupului pe pagina de FB,  iar satele de anul acesta sunt:
  • 31.05.14 - Cloasterf (Klosdorf)
  • 28.06.14 - Cincsor (Kleinschenk)
  • 26.07.14 - Zlagna (Schlatt)
  • 30.08.14 - Hosman (Holzmengen)
  • 27.09.14 - Nocrich (Leschkirch)
O descriere mai amplă găsiți pe blogul lui Răzvan, eu, din păcate, am foarte puțin timp liber momentan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.