luni, 7 aprilie 2014

Pleacă Obi? Perfect!

Am fost ieri la Obi, erau ceva clienți, dar a trebuit să pun capcane pe poteca principală ca să prind un angajat, n-are nimeni treabă cu tine.

Căutam un ansamblu pentru duș. Din modelul care ne-a plăcut mai aveau doar două cutii pe raft: una sigilată și una desfăcută. Ne-am uitat în cea desfăcută, am analizat componentele mari, nevastă-mea a zis să luăm cutia aceea, eu m-am opus, în ideea că poate s-a servit cineva din mărunțișuri (garnituri, șuruburi etc) - să nu ne trezim acasă cu setul incomplet. Am luat cutia sigilată. 

Am ajuns acasă, am întins pe podeaua băii componentele și ce să vezi - lipseau nu doar șuruburile și șaibele, ci și două piese mari, vitale. Înapoi la Obi. Din fericire, cei de la ghișeul de informații au fost amabili și am putut schimba produsul.

2 comentarii:

  1. Am asteptat o data 10 de minute pe un raion asteptand sa treaca cineva pe acolo dupa care am mers la ghiseul apropiat si am cerut un andgajat ca sa ma ajute cu ceva informatii. Dupa alte 10 min de asteptare a trebuit sa merg la biroul informatii de la intrare sa cheme prin microfon pe cineva. A venit o tipa ce nu m-a putut ajuta ca nu stia... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Am cumparat un vas de WC de la ei si-mi trebuia, normal, si un capac. Vasul asta avea nevoie de un capac cu suruburi lungi de vreo 10 cm, pentru ca asa s-a gandit designerul, sa-l faca masiv. Credeti ca am gasit undeva un astfel de capac? Cu atat mai putin la OBI, care vand chestii disparate dar nu vad imaginea de ansamblu.
    Asta ca sa nu mai zic ca a trebuit sa-mi iau singur cutia de cateva zeci de kile de pe raft, dupa ce am povestit cu un angajat despre mai multe modele si m-am hotarat ca ala e modelul pe care il vreau, a zis "OK", s-a intors si-a plecat.
    Cale batuta!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.