marți, 16 septembrie 2014

Cinematograful din sufragerie

Au apărut câteva seriale interesante:

- The Knick, cu Clive Owen. Deși nu urmăresc seriale cu doctori, ăsta-i diferit, amplasat în New York-ul începutului de secol trecut, când medicina trece printr-o perioadă de modernizare. E foarte dur vizual, cu niște imagini explicite, de-a dreptul grotești, dar dacă poți trece peste greață, interesant și captivant;

- Manhattan - despre proiectul primei bombe atomice și viața în deșertul Los Alamos. Romanțată, bineînțeles, dar cu câteva aspecte științifice interesante și unele faze amuzante (cea cu savantul care înghite câteva micrograme de plutoniu sau faza cu copiii care-s dați cu DDT ca să scape de păduchi -și-l adoră - screenshot mai jos)



- Legends - despre un agent sub acoperire, interpretat de Sean Bean. N-am avut răbdare să trec de primele două episoade, dar m-a amuzat hashtag-ul de Twitter pe care l-a generat: #dontkillseanbean - fanii Game of Thrones vor înțelege;

- Hand of God - despre un judecător care o ia ușor razna. Nu s-a filmat decât pilotul, Amazon așteaptă feedback de la telespectatori ca să decidă dacă îl va cumpăra, eu sper să se facă măcar un sezon, pare promițător.

Am mai văzut și câteva filme ciudate, pe care n-am să mă chinui să le explic:

- God's Pocket - cu Seymour Hoffman, John Turturro și Christina Hendricks;
- The Rover - cu un australian hotărât și Guy Pearce și Robert Pattinson în roluri secundare;
- The Signal - SF creepy cu Laurence Fishburne;
- Coherence - alt SF creepy, dar fără efecte speciale.

Au apărut și niște comedii standard Hollywood:
- A Million Ways to Die in the West  - pentru Charlize și cameo-uri;
- Chef - doar dacă ați mâncat bine înainte.

Plus un rateu cu Jason Patrick, Bruce Willis și John Cusack: The Prince.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.