vineri, 10 aprilie 2009

Gunoi şi monezi

Am plătit gunoiul şi o să vă povestesc despre asta. În caz că nu ştiaţi pe aici prin centru vine o blondă cu cercel în nas, îţi lasă factura de gunoi şi eventual încasează şi banii daca vrei să achiţi. Presimt că la unii li s-au aprins deja beculeţele, dar nu cred că serviciul ăsta este disponibil şi pentru persoane fizice aşa că nu insistaţi. Trebuia să plătesc şi 50 de bani şi m-am aprovizionat din stocul de monezi al colegului R, care menţine pe pervazul ferestrei două grămăjoare, una cu monezi de 10 bani şi alta cu monezi de 5. Îi sunt utile pentru că el este comerciantul nostru neoficial, nevastă-sa deţine o farmacie şi el face diverse comisioane pentru angajaţii care suferă de lene în diverse stadii de cronicizare.

Dându-i blondei cu belciug banii am primit pe lângă chitanţă şi mărturisirea că ei îi e ruşine să ducă mărunţişul la lucru aşa că îi bagă la puşculiţă şi cândva îi va folosi ca să-şi cumpere ceva. "Un Logan!" zic eu. Se uită lung la mine, cu privirea aia de zicea "băi fraiere, chiar dacă încasez banii de gunoi nu-ş aşa proastă cum mă crezi" şi mă trimite după ţigări. La figurat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.