vineri, 3 aprilie 2009

Săptămâna farselor

Dacă tot am dat-o pe farse săptămâna asta, atunci să o facem tematică până la capăt. Mi-am mai adus aminte câteva prostii din liceu şi o să le scriu în următoarele zile.

Încep cu o farsă din clasa a zecea, din cauza căreia nu ne-am mai dus în excursie la Poiana Braşov. De curând am aflat că trebuia să mergem "cuplaţi" cu o clasă cu majoritate feminină (filoloagele) şi le-am distrus fără să vreau şustele, la fete le plăceau băieţii de la noi şi insistaseră pe lângă diriga lor pentru această excursie. Dar să nu anticipăm.

Un coleg relativ antipatic îşi cumpără un calculator nou, 486, o nebunie la vremea respectivă şi se laudă prin clasă cu el în mod exagerat. Având deja o istorie de conflicte cu el, scot la imprimantă un afiş de vânzare a respectivului calculator la un preţ super bun şi îl lipesc prin şcoală, bineînţeles persoana de contact pentru detalii fiind victima. În pauze încep să-l caute elevi din toate clasele. După un timp devine sătul să fie hărţuit şi rupe afişele, apoi se răzbună. Dă anunţ în "De toate pentru toţi" că vinde apartament, numărul de telefon afişat fiind al unui alt coleg, pe care-l bănuia el. Pe mine mă ajută moaca şi scap. Colegul devenit victimă colaterală este asaltat şi el de telefoane acasă, după care merge la redacţia ziarului, găseşte anunţul, îl anulează, compară scrisul şi-şi confirmă bănuielile. Ne aliem pentru alte farse ulterioare, îi ascundem penarul prostalăului în cutia de gaz sau pe pervazul exterior. Ne pârăşte la dirigul care tot ce poate să zică, săracu, dezgustat, este "vă rog daţi-i înapoi penarul colegului".

Întâmplarea cu afişul nu se încheie aici, mama colegului fiind asistenta medicală a şcolii (ups), povestea face turul cancelariei şi la ora de dirigenţie suntem somaţi să ne dăm prinşi. În perioada aceea era destul de strictă şcoala, un coleg a fost pedepsit cu scăderea notei la purtare şi cu 3 zile de suspendare petrecute la bibliotecă doar pt că a aruncat cu un avion de hârtie în ora de info. Nu mă toarnă nimeni şi cum n-am nici un interes să mi se scadă nota la purtare, tac mâlc. Dirigu ne pedepseşte şi nu ne duce în excursia la Poiana Braşov - despre care oricum nu ştiusem nimic anterior, aşa că nimeni nu-şi făcuse planuri şi nu e decepţionat. Doar fetele din clasa de limbi străine sunt distruse.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.