duminică, 17 mai 2009

Did I sleep well last night? Bliss

A apărut cel de-al patrulea album Bliss intitulat No one built this moment. Vestea bună este că au ajuns celebrii, au semnat un contract pe doi ani cu DKNY, probabil pentru muzica din prezentările de modă. Vestea proastă este ca dacă vă aşteptaţi să găsiţi piese gen Kissing sau Wish you were here pe noul album veţi fi dezamăgiţi.

Albumul se deschide cu singura piesă instrumentală, People Among Us, combinaţie de chitară rece şi vioară, fără tobe, plus câteva instrumente pe care nu le pot identifica. Piesă bună de noapte bună, repetiţia monotonă a acordurilor chitării îmi induce o stare de somnolenţă, noroc cu viora care te mai trezeşte din când în când.

Trust in Your Love este cea mai frumoasă piesă de pe album, probabil din cauza vocii Anei Brun combinată cu downtempo-ul tobelor africane şi acordeonul din pasajele intermediare.

OVerture merge în direcţia chilloutului cu elemente de operă, făcut faimos de colecţia Aria de la Cafe del Mar. Sună foarte bine dar din păcate nu mi se pare originală. La fel şi The Hope, o zeamă lungă.

So Still nu mă impresionează nici ea, deşi conţine toate elementele din reţeta succesului Bliss, dar nu în combinaţia cea mai potrivită. La fel şi Stop Me, prea puţine versuri, cam enervante, cu o clasică linie melodică. Light To Your Life merită pomenită doar pentru este şi ea cântată tot de Sophie Barker, cea care apare pe majoritatea pieselor. Cea mai bună piesă interpetată de ea este Calling, una din plăcutele surprize ale albumului.

O altă piesă reuşită, American Heart, conţine un duet între Boy George (da, ăla cu Hare Krisna, Hare Hare) şi Alexandra Hamnede. Este un pic mai alertă decât restul, mai plină de viaţă.

Alte piese: Mivahetsek, Bascar Azad, ambele cântate de Lisbeth Scott. Nimic remarcabil, băgate ca să iasă la număr.

Sincer mie-mi lipsesc piesele melancolice pe albumul Quiet Letters. Acelea mi se par cele mai bune şi mai deosebite piese Bliss, albumul nou este prea standard, prea mainstream şi mă simt dezamăgit. Melodiile nu sunt rele, dar nici geniale. Speram să fie măcar una, două, care să mă dea pe spate dar din păcate de abia sunt câteva pe care o să le reascult câteva zile şi sigur de majoritatea n-o să-mi amintesc la anul.

Trust In Your Love (feat Ane Brun) - Bliss

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.