luni, 17 mai 2010

Codurile meteo

Mă distram ieri cu un stand-up comedy cu Ron White. Unul din sketch-uri descria lipsa lor de informare cu privire la multiplele nivele de amenințare teroristă care există în State și codurile de culoare asociate. El ar fi simplificat problema la două nivele:
- caută o cască de protecție;
- folosește casca.

Similar, codurile noastre meteo sunt un pic prea complicate, ce faceți diferit între codul galben și codul portocaliu de exemplu? Pentru galben vă luați doar umbrela iar la portocaliu și pelerina de ploaie? Stați în casă și-i înjurați pe cei de la meteo (respectiv media) că pentru doi stropi de ploaie la voi în ogradă v-au panicat familia și v-au stricat planurile? Umpleți sacii de nisip doar pe jumătate și nu parcați sub copaci sau lângă mansarde?

O adaptare în stilul de mai sus, fără pretenția de a fi funny, pentru că momentan nu prea am timp de rafinat idei:
- codul galben: ia-ți umbrela cu tine dar nu-ți schimba planurile;
- codul portocaliu: stai mai bine în casă, nu uita să închizi geamul la pivniță, cumpără reviste pentru că probabil o să pice cablul;
- codul roșu: fă testamentul, pune-l undeva sus, dar nu foarte sus că poate ți-l ia vântul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.