marți, 11 mai 2010

Un' se duc scutirile când se duc?

Îi spuneam săptămâna trecută tatălui meu că nu înțeleg de unde atâta noroc pe capul nostru, al celor din IT, de tocmai în țara asta unde se schimbă legile de la an la an, noi am fost norocoși și am beneficiat de scutirea de impozit în mod continuu în ultimii 10 ani. Aseară citesc pe Hotnews că 
In scrisoarea de intentie catre FMI, autoritatile isi asuma "Extinderea bazei de impunere pentru impozitul pe venit pentru a include tichetele de masa, veniturile din castigurile de capital si eliminarea scutirilor acordate programatorilor din sectorul IT".

Ce să zic, să fie primit! Eu am negociat netul, nu brutul. Dacă vor să distrugă una din puținele industrii care mai au ceva profit, să ne impoziteze nene. La foamea asta de bani chiar nu sunt deloc surprins de decizia lor. Dar...punem pariu că NU o să se întâmple acest lucru? Acum vă bag șopârla cu ”prietenii știu de ce”. De fapt lobby-ul branșei e imens. Think Nokia, Oracle, Microsoft, SAP. Am scăpat când am intrat în UE și cică scutirea era anti-concurențială și am mai scăpat și cu alte ocazii. Și dacă chiar explodează mămăliga, nici nu e așa nasol, Sibiu-Munchen se face într-o oră și 10 minute. La un salar modest, nemțesc, de 6000 de euro pe lună vin acasa în fiecare weekend. :D Și da, vă fac cinste.

Tichetele de masă, atunci când o să fie impozitate, o să dispară aproape total. Nu o să mai aibă absolut nici o atractivitate. O să le mai primească doar cei care le-au negociat prin contract, dar și acolo o să fie găsite soluții.

Trăim în România și în curând acest lucru nu o să ne mai ocupe prea mult timp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.