miercuri, 10 noiembrie 2010

Parchez ca un bou - The Saga

Se dă un vecin, doftor, cu personalitate. Se mai dă o trupă de programatori blajini, ardeleni, pe care nu-i scoți ușor din pepeni dar care după vreo cinci încercări civilizate de a-i spune boului să nu le mai blocheze poarta se transformă în niște fiare și îl atenționează pe arogantul doctor ”dar eu unde să parchez?” cu un autocolant (cu textul din titlu) lipit pe fundul mașinii. Până și colegele șoferițe au început să-l adore.

Dom doctor, un finuț, când îi vede la geam le face cu mâna,  disprețuitor. Programatorii se abțin, nu-i fac și ei cu mâna, îl lasă să-și facă singur. Dar astrele le surâd și doctorașul cel viteaz iar lasă mașina în poartă. Așa că molcomii ardeleni sună la serviciul de ridicat mașini, unde cineva li se jeluiește că, din cauza disponibilizărilor, platforma iese pe traseu alternativ, o săptămână dimineața, alta după-amiaza. Ghinion, în săptămâna curentă mașina e de după amiază. 

Însă astrele tot zâmbesc un pic, așa că luptătorii de tastarură sunt îndrumați către Poliția Comunitară. Un telefon și cinci minute mai târziu, un polițist comunitar este la fața locului, face poze și scrie o amendă. Dar, surpriză, apare posesorul mașinii și încep parlamentările. Noi îi urmărim cu ochi de vultur pe geam, să nu care cumva să se întâmple un schimb de bani în locul unui schimb de hârtie oficială, cu antetul Poliției. Agentul comunitar, spre cinstea lui, este intransigent, deși scrie foarte încet. Vulturașii cu mouse exultă, bovina demarează în trombă.

Mai jos câteva mostre de parcare făcută de respectivul, ca să vă dați seama că nu suntem noi absurzi ci el nesimțit. Luați în calcul că strada are sens unic, spre dreapta și că nu suntem obligați să facem enșpe manevre sau să ne spargem baia de ulei încălecând trotuarul doar pentru că cineva e prea leneș ca să caute un loc de parcare normal deși a fost rugat în mod repetat. În zilele 1 și 2 nu i-am făcut nimic în afară de poză, dar toată povestea asta ține de câteva luni, au fost alte blocări de poartă înainte să-mi vină ideea cu pozatul.

Ziua 1, în poarta vecinului
Ziua 2
Ziua 2, alt unghi
Ziua 3, motiv de sunat la Poliția Comunitară

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.