luni, 22 noiembrie 2010

Un început de săptămână perfect

Azi o să mă distrez: după ce-am mers vreun an de zile cu un senzor defect am hotărât să-l schimb, ca să vând mașina în bună stare. Senzorul respectiv raportează unghiul de rotire al volanului așa că n-aveam sistemul de control al tracțiunii activat, deloc esențial, doar făceam niște demarări nervoase, mai ales pe asfalt ud. Pentru că la reprezentanță e mult prea scump, cumpăr senzorul de la un amic care vinde piese auto și care de prietenie îmi face discount (cel puțin așa zice el, că n-am cerut niciodată o contraofertă) și îl duc la mecanicul care mă rezolvă când am probleme electrice - așadar stilul românesc de minimizat costuri și făcut cârpeli. 

Desface omul volanul, se chinuie dar într-un final zice că e piesa defectă, îi dă nu știu ce cod intern de eroare. Îl sun pe vânzător, ăla zice că piese e probabil bună dar că nu se pricepe mecanicul, că piesa înainte de montare trebuia activată într-un fel special și că dacă a rotit-o după activare dar înainte de montare s-a dus naibii și s-a decalibrat. Sun înapoi la mecanic, ăsta zice că știe toate aceste lucruri și că a procedat ca la carte.

Azi mai încercăm o dată și apoi o să văd cine-i de vină, țigănia aia mică costă 840 lei și sunt deja convins că fiecare o să-și asume paguba cu mare plăcere. Mi-e frică că se ajunge la vorba populară: Turcu plătește.

2 comentarii:

  1. o da, am si eu o experienta la fel de placuta cu piesele auto: un ford mondeo, proprietate personala, 7 ani vechime, incepe sa dea semne de oboseala. e dus la mecanic, i se pune primul diagnostic: injectoare infundate, trebuie schimbate, 2.500 lei toate 4. pff, o nimica toata, doar luna viitoare iar iau salariul! pana la urma am scapat ieftin, doar cu un curatat (cu ultrasunete:D) de 50 de lei. s-au intors injectoarele, masina la fel de obosita, deci alta tre' sa fie hiba. diagnosticul nr. 2: valva de aer, 500 de lei bucata. a schimbat-o si pe aia, still no improvement. ultimul diagnostic si cel real: actuator de turbina, 300 de lei.
    deci ori e masina mofturoasa, ori e timpul sa schimbam mecanicul...

    RăspundețiȘtergere
  2. ambele... iti vand eu una aproape noua :D

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.