luni, 21 februarie 2011

Fata mea este model, tatăl ei a fost la fel

Cunoașteți vreo fată de taximetrist? Dacă da, e un copil/adolescent/om normal? Vă întreb pentru că deja am adunat niște povești din cursele cu taxiul și-mi fac probleme. Bine, trecem peste faptul că n-am auzit șofer să vorbească despre băiatul lui, probabil ăștia fac numai fete sau am eu față de ginere de taximetrist. Între claxonatul unei bunăciuni de pe trotuar și înjuratul altor participanți la trafic, cam astea-s poveștile:

- Fata numărul 1: își dorea BMW. Nu ceva de fițe, ci unul mic, compact. Tac'su își iubea progenitura, deși parcă nu i-ar fi cumpărat aspirator de bani. Din păcate pentru ea, a dat părintele exact peste mine, capsat, venind de la service, așa că nu cred că o să i se indeplinească visele prea curând. Ironia situației e mai evidentă decât un negru la Poplaca, așa că nu insist. Sau poate taximetria e mină de aur?

- Fata numărul 2: cuminte, dom'le, nu parașută ca altele. Nu-i plac cluburile, acum a ieșit prima oară în Liquid, la majorat. Ghinion, le-or furat gecile și poșetele. Deși el i-a spus să nu-și ia decât banii și strictul necesar - așa se merge în club. Misterul e de unde știa el, că n-avea față de clubber.

- Fata numărul 3: cum stăm noi la semafor, ne depășește o salvare, doar cu girofarul pornit, că era 11 noaptea. Taximetristul atoateștiutor, deslușitorul tainelor universului, arbitrul traficului: "dă drumul la sirenă, 'tu-ți m.m.". Mă pune dracu să deschid gura, să-i zic că poate omul nu vroia să scoale tot orașul, că girofarul ăla e suficient de puternic ca să te facă atent noaptea, chestii din astea de bun simț.  Nimic. ”Ba să pună sirena, că uite la boul ăla cu BMW ce repede mergea, poate intra în el”. Sesizați recurența problemelor cu posesorii de BMW, da? Apoi tot el continuă ”apăi și dacă pornea sirena, probabil ăia din mașină ascultau muzică tare și n-auzeau”. Drobul de sare, reinventat.  ”I-am zis la fiica-mea, să n-o prind cu căștile în urechi pe stradă. Dacă vrea să asculte muzică să asculte la maică-sa acasă.” E oarbă, domnu?

Așadar, eu îmi imaginez fata de taximetrist (cu excepția celei de la nr 1) drept un șoricel sfios, cu un mic tic - i se zbate un ochi sau colțul gurii.  E genul care visează să plece la facultate în alt oraș și să-și refacă viața, eventual să cunoască un moldovean vânjos, care să impună respect. Vă dați seama de câtă intimitate are parte dacă iese la o intâlnire cu un băiat? Cu taxiul nu pot să meargă iar mașina nefericitului va fi reperată oriunde. Consemnul la frontieră e glumă pe lângă rețeaua ăstora. Elvis has left the building...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.