marți, 21 iunie 2011

Penajul Basarab

După ce-am scris ieri pe Twitter chestia din titlu m-am gândit că subiectul merită tratat mai pe larg aşadar reiau tema în "plen" astăzi, din lipsă de altceva mai bun de dezbătut. 

Penaj în primul rând de la hobane, aduce din depărtare cu o zburătoare mitologică. Vreau să mulţumesc massmediei că m-a învăţa ceva, lucru rar în ultima vreme, mă refer la cuvântul "hobană". Sorin Hobana cred că e în culmea fericirii iar cărţile lui Ion Hobana au înregistrat un vârf de vânzări. Pe lângă imaginaţia mea, tipic românească a fost multitudinea de papagali care s-a suit pe podeţ ca să dea interviuri. Am văzut la tv oameni din cu totul alte domenii care-şi băteau doct gura despre pasaj.

O fi bun, o fi rău, să decidă bucureştenii, eu n-am priceput din ziare dacă e cu adevărat util sau făcut să se consume nişte bani, la partea interesantă au băgat toţi declaraţiile oficiale şi costurile enorme. Arată bine, mai aduce Capitala în secolul XXI.
Fie vorba între noi, nu m-aş trezi la 5 dimineaţa ca să fiu primul care trece peste un pod - câtă lipsă de adrenalină poate să şi aibă viaţa ta dacă asta te face fericit? Urmează "pic, al meu"? Apoi incidentul cu tramvaiul care n-a putut urca rampa? De sen-za-ţi-e, dacă nu ia Pulitzerul nu mai deschid pe irealitatea.

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.