miercuri, 15 iunie 2011

Vitejii de discoteca 2

Pretextul introducerii de ieri era păţania de sâmbătă din Liquid. Mi-au venit nişte prieteni acasă aşa că am făcut clubbing cu ei, început la Oldies şi continuat la Liquid. Locul nu era foarte plin aşa că ne-am pus la bar. După un timp apare un grup de arabi, unul dintre ei, mai solid şi mai agitat, se tot împingea într-una din fetele din grupul nostru, care îl ignoră cu graţie o perioadă până îi ajunge şi vine să povestească cu mine. Următorul lucru pe care-l ştiu e că ne uitam amândoi la prietenul ei cum se încontrează verbal cu arabul, se pare că avusese parte de acelaşi tratament de şnitzel şi el. După un schimb de cuvinte neprietenoase, arabul ridică un deget ce indica "stai o secundă că mă întorc" şi dispare în trombă, apoi revine câteva minute mai târziu tot singur, noi crezând că apare cu vreo ceată de spahii, dar tot agitat şi cu nişte strâmbături pe faţă. Prietenii lui făceau eforturi să-l calmeze, ăsta se tot învârtea ca leul acolo. Eram un pic confuz, nu-s specialist în psihologie arabă dar nu înţelegeam rostul mişcărilor agitate pe metru pătrat, ori pui botic şi pleci supărat ori ai o discuţie ce poate să degenereze în bătaie cu adversarul. 

N-am stat să aflăm ce ne aşteaptă, am preluat iniţiativa, ştiind că cel mai mare şi mai fioros bodyguard de la intrare e prieten cu fata asta, am rugat-o să meargă după el, să liniştească lucrurile. Acum începe partea haioasă. Până să vină fata, m-am pus între al nostru viteaz şi al lor viteaz. Ăla a mai încercat să vină să comenteze ceva dar al nostru s-a retras. Apoi a venit un alt arab, îmbrăcat la sacou, finuţ, dantură perfectă, a făcut o plecăciune şi mi-a zis că sunt străini şi să nu ne fie frică că nu caută scandal. I-am zis că nici noi nu vrem să ne stricăm seara, că nu mi-e frică (şi în gând: aşteaptă un minut, două ca să înţelegi de ce), am dat mâna şi i-am urat distracţie plăcută. Începea deja să-mi pară rău pentru el, era simpatic.

Imediat după se întunecă peisajul, apar vreo trei malaci de la pază şi-i roagă pe străini să-i urmeze la o discuţie, mă rog, poate nu chiar aşa politicos. Nu se lasă cu scandal, îi fac doar să-şi ia băuturile şi să se mute în altă parte a barului. 

Povestită de amica mea, întâmplarea mai adaugă vreo două note comice: când venea cu bodyguardul, o roagă să i-l arate pe cel care a împins-o. Ăsta nu mai era acolo, ei i se face ruşine că l-a deranjat de pomană dar tocmai atunci apare agitatul. Apoi când trupa de arabi se întorcea de la debriefing ca să-şi ia băuturile şi să se mute, eroina poveştii tocmai punea mâna pe paharul arabului, din greşeală, moment în care prietenul ei îi zice să-l lase naibii jos că nu-i paharul ei şi tocmai vin ăia, iar începe scandalul. După ce pleacă din Liquid, merg oamenii la McDonalds să ia micul dejun, în taxiul din spate ghiciţi cine era.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.