miercuri, 17 august 2011

Ai nostri-s mai intelijenți

Când am avut accidentul, cei de la SMURD (pe bune: foarte de treabă oameni) au insistat să-mi decupleze bateria de la mașină ca să nu ia foc ceva. Bateria, la modelul de mașină pe care-l conduceam și-l voi mai conduce, se află în portbagaj. Zis și făcut. Când a venit momentul să tractăm mașina din drum ca să eliberăm circulația am constatat că nu pot deschide portbagajul fără curent, mașina pe care o conduceam și o voi mai conduce nu are încuietoare manuală la portbagaj, în schimb are două borne de curent sub capotă, informație care nu ne-a fost de folos pe moment dar e bine de știut. Au remorcat mașina agățând-o de șasiu, am eliberat drumul, am plecat cu poliția.

Ca să nu se plictisească M. păzind mașina, am sunat-o și am rugat-o să se uite în manualul de utilizare dacă există alte modalități de a deschide portbagajul. După vreo oră de investigații și chin a găsit o metodă ingenioasă. Prin cotiera din spate, respectiv prin gaura pentru skisac, a băgat mâna în portbagaj și a dat de umbrelă. Cu vârful umbrelei a apăsat pe maneta de rabatare a banchetei spate, la mașina pe care o conduceam și o voi mai conduce sunt două manete în partea superioară a porbagajului, nu poți rabata bancheta din interior. Apăsând pe respectiva manetă a rabatat jumătate de banchetă, am obținut acces la bagaje respectiv la baterie și am putut să pun bornele când m-am întors. Cel care a transportat mașina a insistat să deconectăm bateria din nou, după ce-am golit portbagajul, bineînțeles. Normal, am închis portbagajul.

Discuție cu cei de la BMW două săptămâni mai târziu: ”domnuuu Turcuuu, ce ne-am chinuit să deschidem portbagajuuu. A trebuit să demontăm bancheta din spate!”

WTF!?!

4 comentarii:

  1. :)))))))))))))) Eu cred ca M. ar trebui sa le ofera consultanta celor de la BMW!!! Si sa taxeze la cuvant!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...sa le ofere...SCUZE...Ma acaparase cuvantul de verificare "fouffe"

    RăspundețiȘtergere
  3. Le-am zis la tel ca le dau eu solutia data viitoare :D
    Au niste cuvinte astia de la google.. in fiecare zi cate o porcarie :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Să-ţi trăiască! N-am putut vizualiza întregul proces dar, sună bine, a rezolvat problema! :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.