luni, 7 noiembrie 2011

Obiceiuri tradiţionale de nuntă

Am fost de curând la o nuntă. M-a distrat marşul ospătarilor, ştiţi voi, anunţă dj-ul că urmează friptura, pune muzica de generic a emisiunii Viaţa pompierului sau ceva clasic şi alert, intră pinguinii ţinând pompos tăvile cu mâncare, se opresc pe ringul de dans, fac o plecăciune, dj-ul strigă în microfon "aplauze", noi aplaudăm, pinguinii avansează până în faţa mesei mirilor, mai fac o plecăciune, dj-ul iar urlă, noi iar aplaudăm... De ce? Ţine loc de bacşiş? Nu cred. E meniul de nuntă aşa deosebit de orice altceva a gătit bucătarul ăla până atunci încât să ne manifestăm încântarea înainte de a gusta mâncarea? E nuntă de somalezi? De ce trebuie să aplaud un piept de pui sau o ciorbă a la grec?

Alt clişeu: să ridice mâna sus cel care a fost la o nuntă la care nu s-a mâncat un fel de mâncare pe "Anăăăăă, zorile se varsăăăă".

8 comentarii:

  1. IO ridic mana ca n-am auzit niciodata cantecul asta si nu mi-a servit nimeni nimic de mancare cu el pe fundal!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar ai fost la vreo nunta in Transilvania?

    RăspundețiȘtergere
  3. eu zic sa faci un memoriu si o petite "Fara aplauze la nunti!"

    RăspundețiȘtergere
  4. mai adaugam niste: lautari, claxoane, targuieli pentru rascumpararea miresei/mirelui, pusca si cureaua lata, mandra floare trandafir, dansul pinguinilor, meneaito - si intregim tabloul dezolant/stupid al nuntilor romanesti..

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-mi aduc aminte să fi aplaudat mîncarea la vreo nuntă dar recunosc extrem de penibila defilare a chelnerilor pe marșul ăla sau ce-o fi!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu inteleg de ce e penibila defilarea! marsul are loc in general la friptura. Adica la primul fel principal, ca sa inteleaga nanasii si ratoii transilvaneni!!!! Felul principal e mai deosebit in meniu, de-asta e prezentat asa frumos :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Honey, mie nu-mi place, mai ales că am fost la nunți unde serveau toate felurile de mîncare cu defilarea aia prealabilă, vorba lui Călin, de parcă sîntem somalezi și trebuie ne bucurăm că primim un os proaspăt! :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.