marți, 5 iunie 2012

Doi gheparzi au fugit de la zoo Salzburg azi dimineaţă. S-au întors singuri

Îmi scrie un prieten din Viena: au scapat 2 gheparzi de la zoo Salzburg azi la 6 dimineata. Culmea e ca nu a fost nevoie sa-i impuste nici un vanator iscusit. "Idiotii" nici nu au chemat macar vanatorii la toata faza. Niste nepriceputi. Si nici victime nu au fost. Linkul e in germana. Poate scrie cineva si la noi despre intamplare si despre cum s-au desfasurat evenimentele. Foarte interesante sunt comunicatele date de purtatorul de cuvant al gradinii zoologice. Nici macar odata nu a pomenit cuvinte gen: panica, pericol etc, care sa creeze isterie locala.

Povestea pe scurt: se bănuieşte că uşa cuştii a fost deschisă de nişte adolescenţi, ca "probă de curaj". Gheparzii au fost văzuţi pe o pajişte în cursul dimineţii iar poliţia alertată. Îngrijitorul, având o puşcă cu tranchilizante pe care vroia să o folosească doar ca ultimă soluţie, ajunge la faţa locului împreună cu zece poliţişti. Deşi cei de la zoo spun că gheparzii nu sunt o ameninţare pentru om, poliţia decide că vor fi împuşcaţi dacă se îndreaptă spre zone populate. Cele două animale sunt aproape adulte, dar mai păstrează o legătură afectivă cu mama lor, aşa că la chemările acesteia (care părăsise cuşca, dar nu şi incinta) se întorc alături de îngrijitor la zoo, unde un lăcătuş taie o porţiune din gardul de fier pentru a le permite intrarea rapidă. După două ore de la primele apeluri, la 8:30, animalele sunt înapoi în cuşcă.

1 comentarii:

  1. Si un exemplu de "asa nu", aici:

    http://www.nzherald.co.nz/world/news/image.cfm?c_id=2&gal_cid=2&gallery_id=125944#9114631

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.