miercuri, 20 iunie 2012

Sfârșitul copilăriei

Deși e încă verde și ar trebui să se concentreze pe carieră, prietenul meu Bobu s-a gândit să nu-l prindă Apocalipsa ficior și să se însoare. După atâția ani de concedii la Sovata și Techirghiol, a strâns câțiva bănuți și a cumpărat un inel de logodnă, nimic deplasat, o șaibă cu un diamant, acolo, cât să simbolizeze ”o iubire sinceră și devotată/sentimente pline de dor și dulceață”, vorba cântecului care va deschide dansul, că el e un tip modern, nu se încurcă cu valsuri anacronice. Fata a fost copleșită și a zis da, mai ales că se aflau în sacul chior sau în Sacre-Coeur, n-am reținut bine.

Pregătirile au început de mult, trebuia să-l fi văzut astă toamnă în piață, certându-se cu târgoveții, alegând prune pentru distilat și pipăind gâștele la ficat. Sau vopsind foișorul lu' tata-socru, ca să aibă unde băga fanfara și alaiul când va merge să ceară nevasta. Și-a luat și costum de ginerică, deși prima opțiune au fost bretele Mickey Mouse, până la urmă a ales un brâu din mătase, că el vara slăbește și să nu-i rămână mare. Cu mâna lui a dresat viermii să facă mătase neagră și flick-flack-uri. A luat lecții de tobe de la Oldiz Bend ca să cânte la nuntă, dar până la urmă i s-a explicat că nu cadrează cu evenimentul, e suficient cât bate toba la lucru, măcar sâmbăta să se odihnească. Despre meniu o să vă povestesc după, că e secret și dacă află invitații ce primesc s-ar putea să vină mâncați de acasă. La fel și despre cvartetul de coarde de la petrecerea burlacilor, plus că o să fie singura cununie civilă ținută la Primăria nouă acompaniată de ceterași. Shhh!

M-am gândit să fac un live-text de la eveniment, dar cred că toți prietenii lui o să fie acolo, așa că n-am pentru cine, plus că aș deveni repede incoerent. În încheiere, o singură întrebare am: cine știe unde găsesc o păpușă din aia faină, gen mireasă, de pus pe capota la mașină? 

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.