vineri, 1 iunie 2012

#FITS2012 - Cuarteto de Guitarras de la Ciudad de México

Am mers cu mari aşteptări la concertul de chitară al mexicanilor de la "Cuarteto de Guitarras de la Ciudad de México", ţinut în biserica de la Cisnădioara. Nu atât pentru ei cât pentru loc, are un farmec aparte, mă aşteptam la ceva special. S-a înghesuit lumea la intrare, s-a umplut mica biserică, dar pe parcursul celor 70 de minute jumătate din spectatori au plecat. Pe bună dreptate. Să înduri frigul, curentul, să stai în picioare pentru un spectacol plictisitor e cam mult. Au cântat compoziţii moderne, care n-au pus în valoare nici talentul lor, nici acustica locului. Imaginaţi-vă patru oameni, fiecare pişcând o coardă la interval de 2 secunde. Au fost şi momente din acestea, prea multe, din păcate. Păi ori suntem mariachi, ori nu mai suntem. Menţionez şi traducătoarea, sper că impromptu, care nu înţelegea jumătate din cuvintele mexicanului, la un moment dat omul a început să ne vorbească direct, în engleză. 
Compoziţiile nu mi-au transmis nimic, am fost pe altă lungime de undă. Ultima piesă a mai spălat din impresie, din fericire am înregistrat-o, mi-ar fi plăcut să fie tot concertul aşa:



Apoi s-a mai produs o surpriză, au sărit siguranţele şi am rămas în întuneric, luminaţi doar de lumânările de pe scenă, aşa s-a cântat bisul. Doar chitare şi greierii, fermecător.


Later edit: mostră de piesă care nu ne-a plăcut

3 comentarii:

  1. mno...pacat! in fata biroului meu au repetat foarte fain! Nu batea nici vantul, ce-i drept! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ese cuerteto!!!! Que sigan trunfando y llenando al mundo de su hermoso sonido e infinita cultura!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Translation "That quartet!! Continue succeeding and filling the world of its beautiful sound and endless culture!" - thanks for commenting on my blog Taina.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.