miercuri, 10 iulie 2013

Cu espresorul rămâne cum am stabilit

1. Cei de la Lidl s-au sesizat în urma postului meu de ieri, m-au rugat să le dau detalii. Le-am spus tot ce știam. Rezultatul a fost acesta:
Buna Catalin, 

Produsele comercializate in magazinele noastre sunt verificate din punct de vedere al calitatii si pana in acest moment nu am primit alte sesizari legate de produsul Lavazza, 1 kg. 
Ne pare rau pentru aceasta situatie, reprezentantii Lavazza sunt cei care vor putea lamuri cum s-a putut produce acest incident. 
Cei care sunt responsabili de acest caz si care vor putea gasi o solutie pentru tine sunt reprezentantii departamentului de calitate al companiei Lavazza cu sediul in Italia,  cu care te putem pune in legatura. De asemenea, departamentul nostru responsabil va reclama cele prezentate de tine. 

Pentru alte intrebari suntem aici. 
Multumim pentru intelegere!
Echipa Lidl Romania 
Poate am eu o zi proastă și din afară se vede altfel, dar părerea mea e că mai bine nu-mi pierdeau timpul cu o corespondență inutilă din care n-au reținut nici măcar cum mă cheamă.

2. Între timp mașina a ajuns la service și am primit niște costuri estimative: 20 euro pentru o oră de manoperă și 100 euro pentru râșniță, la care se adaugă TVA.

3. Avem 8 kg de Lavazza pe care o să o sortăm manual

Later edit: alte mizerii în cafeaua Lavazza.

2 comentarii:

  1. Sesizarea le-am pus-o eu pe Facebook, mi-au raspuns acolo, vad ca au luat legatura si cu tine. Raspunsul lor mi se pare suficient de civilizat, lasand la o parte treaba cu numele. In locul tau le-as cere sa ma tina la curent cu corespondenta lor cu Lavazza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, nu trebuia sa te deranjezi. Raspunsul e civilizat si degeaba, mi-am pierdut timpul scriindu-le detali si forwardand mailuri. Corespondenta lor cu Lavazza, daca exista, o sa fie in acelasi stil de bullshit plin de "control de calitate de exceptie". Ce crezi ca o sa faca lavazza? chiar daca aveam piatra, puteau zice ca e din gradina sau ca ne-o pus concurenta sa-i discreditam.

      DIn punctul meu de vedere, ca vanzatori, au obligatia, macar morala, daca tot s-au interesat, sa ma asiste si sa intermedieze problema, nu sa-mi dea adresa lavazza, pe care o pot face rost si singur de pe net. Asta m-a deranjat mai mult decat numele scris in dorul lelli - desi era trecut si in adresa de email si in semnatura.

      N-am de gand sa-mi mai pierd timpul cu ei pentru alt flit din asta, frumos impachetat.

      Ștergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.