miercuri, 16 octombrie 2013

Flaro la 91 de ani. Campania #produsinsibiu

Râdeam cu bloggerii în mașină, în drum spre Flaro, amintindu-ne de produsele realizate aici, folosite la școală de copiii din întreaga Românie înainte de 1989, eventual și un pic după. Unii și-au adus aminte de creioanele de 0.9, stilourile cu peniță sau compasuri, alții de lipiciul acela dulce - nicio masă fără pește și fără pelican (pelicanol, lipinol sau cum o mai fost numele științific; habar n-am dacă și el se făcea aici). Eu aveam o curiozitate suplimentară: să văd locul unde a fost medic de întreprindere mama, între 81 și 83.


Firma a fost fondată în 1922 de niște austrieci, apoi a venit naționalizarea, Revoluția și privatizarea, are capital 100% românesc, fiind parte din Radu Holding. Mama zice că la începutul anilor 80 erau 3000 de angajați, acum mai sunt aproximativ 300. Papetăria și birotica contează sub 10% în cifra de afaceri (promoțiile back to school sunt încă puternice și căutate), s-au reorientat spre industria automotive și electrotehnică, dezvoltând competențe variate: injecție mase plastică, galvanizare, ștanțare, CNC, ansamblare. Cifra de afaceri prognozată pentru anul acesta este de 7,3 milioane euro, iar pentru că lucrează în automotive au o grămadă de certificări. 

Montaj cablaje 
Mașină injecție mase plastice
Mi-a plăcut ordinea din hale, datorită meseriei știu să apreciez niște planuri de producție tipărite pe calculator, cu fotografii și schițe, zone delimitate conform normelor, tabeluri cu raportări etc; mi-a plăcut și implicare în evenimentele locale (Astra Film, FITS, Festivalul de muzică), mă bucur că patronii continuă producția și n-au ales calea facilă a vinderii activelor la fier vechi și transformării terenul în tun imobiliar. Aștept cu interes stilourile din aur masiv, dedicate centenarului :)


"Produs in Sibiu" este o campanie realizata de Asociatia Produs in Sibiu impreuna cu ziarul Sibiu 100%.

Blogurile invitaților:

3 comentarii:

  1. Ultima oara cand am mers acasa si-am cotrobait prin lucrurile din scoala generala&liceu, am dat peste un suport portocaliu pentru pixuri, cu o eticheta argintie pe care scria FLARO Sibiu. Inainte nu ma gandisem niciodata la treaba asta, dar cred ca de-aia am ajuns aici, c-am avut suportul asta in fata ochilor foarte multi ani!! :))) Daca scot vreo gama de stilouri, sunt mai mult decat interesata! Caut un stilou clasic (cu cerneala din calimara si penita mica) de ceva timp!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac stilouri, dar cu patroane. Pentru stilou cu penita, din cate stiu eu, ai doua variante: Parker si Poenari (.ro)

      Ștergere
  2. Cam tarziu comentariul meu, scuze. Despre Flaro si stilourile lor, www.stilourideieri.ro, sper sa va placa. Numai bine !

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.