marți, 12 noiembrie 2013

Culmea evaziunii

Prin supermarketurile noastre rar găsești delicatese, de multe ori lumea nu știe ce sunt și nu le cumpără, câteodată se vând cu discount atunci când ajung la limita valabilității. Au avut la Kaufland reducție de oțet balsamic, două la preț de una, la jumătate de preț față de ce-am cumpărat în Franța, dar nu cred că au să mai importe curând. Să nu vorbim de-o brânză de capră decentă (nu știți ce-i o capră decentă, așa-i?).

Știam că unii proprietari de restaurante aduc din străinătate, cum pot, ingredientele necesare mâncărurilor mai deosebite pe care le servesc. În cel mai bun caz există un distribuitor în București. Până luna trecută n-am întâlnit însă cola la jumătate ”importată”. Ar fi putut fi o excepție, însă ieri am luat masa de amiază la același restaurant cu specific italienesc ca acum șase săptămâni și iar am împărțit o cola cu un peninsular:


Cât de rentabil să fie să aduci baxuri de cola cu microbuzul în loc să le iei de la Metro? O fi din cauza TVA-ului de 24%? O fi din cauza impozitelor? Asta în condițiile în care știm cu toții cam câte bonuri fiscale dau restaurantele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.