miercuri, 13 noiembrie 2013

Părinții, netul și filmulețele funny

Tot mai multe categorii de populație descoperă internetul. Circuitul e același: începe cu o adresă de email, prin care își trimit cu entuziasm filmulețe funny, într-un final ajungând la finețuri gen filme-pe-net, musai cu subtitrare, dacă-s bărbați, respectiv rețete-pe-net sau seriale-pe-net, dacă-s femei.

În cadrul unei firme de consultanță pe care am vizitat-o săptămâna trecută în Germania lucrează atât fondatorul ei, cât și soția lui plus unul din fii. Doamna se află în stadiul incipient, trimite la toată familia (soț și trei ficiori) lucrușoare amuzante pe email.

După o zi lungă de ședințe, ne-am dus seara la restaurant, tot grupul. La un moment dat mă îndrept spre baie, unde m-am intersectat cu acest domn foarte cumsecade. În timp ce priveam faianța de pe perete, îl aud râzând undeva în spate. Nu era momentul să mă întorc să văd ce naiba face, dar mi s-a părut dubios, mi-au mers rotițele în gol câteva secunde, până când l-am întâlnit în camera adiacentă, în fața unei chiuvete, uitându-se la mobil. Mi-a arătat o reclamă trimisă de nevastă-sa.

Două zile mai târziu, la masa de amiază, fiu-so ne povestește cum îl spamează maică-sa cu mailuri amuzante, cu conținut pe care el l-a văzut deja acum 4-5 ani. În plus, dacă nu-i dă feedback, îl oprește când îl vede prin birou și-l întreabă dacă i-a plăcut ce i-a trimis. Nu prea vrea să-i spună de fiecare dată că-s chestii vechi - și ea este o doamnă foarte cumsecade și nu vrea să o supere - așa că-i dă reply cu un smiley și atunci are liniște. L-am întrebat dacă a primit și el reclama văzută la restaurant. Bineînțeles că n-o primise. Nu știu ce l-a pus pe gânduri mai tare, că are maică-sa mai multe liste de distribuție, în funcție de conținut, sau că și părinții se distrează de aceleași tâmpenii ca și noi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.