vineri, 22 noiembrie 2013

F*ck Black Friday Ro, găsiți un prieten în State

Povestea zilei de ieri a fost despre prețuri umflate pe alocuri înainte de reduceri. Povestea zilei de mâine o să fie despre stocuri epuizate în ciuda confirmării comenzii, marfă livrabilă în ianuarie și clienți nemulțumiți. Și, btw, nici măcar nu e BF, am furat startul cu o săptămână. Deoarece noi nu umplem curcanul, putem face BK când vrem, deși, poate n-ar fi deplasat să facem și un Thanksgiving pentru romani sau pentru sași. Parcă văd că vinerea viitoare o să fie adevăratul BF, cu ce nu s-a vândut azi. Interesant cum s-au înțeles ei toți, să-i mute data.

Dar ce vroiam eu să vă zic de fapt: aproape fiecare are un prieten prin State, se apropie sărbătorile, poate vine omul acasă. Nu mai bine profitați de ”măgăruș” și-l rugați să aducă ceva de acolo, la prețuri cu adevărat bune?

Exemplu: MacBookPro 13inch, Retina Display, 2.6GHz, 256 SSD, 8GB RAM. Din aprilie 2013, refurbished (adică l-a dat cineva înapoi în primele 30 de zile și Apple l-a recondiționat - schimbat tastatură, reinstalat SO - practic e nou, are garanție un an). Preț de nou: 1600$, preț refurbished: 1229$, preț de nou la emag.ro: 7000 lei (2000$). Merită efortul?


Atenție, stocurile sunt mici, acesta a stat pe site cam o săptămână, s-a vândut rapid. Dacă vă decideți să cumpărați, acționați repede. E bine să vorbiți din timp cu cel care îl va lua și să vă uitați des pe site. Mai sunt și alte modele. De exemplu un MacbookAir de 13” cu 929$. Nu vă sfătuiesc să așteptați BF din State dacă vreți produse Apple, discounturile de până acum au fost în jur de 3%. Pentru alte produse s-ar putea să merite.

Așa arată Pro-ul refurbished, ca nou. A fost testat și de cel care l-a cumpărat, n-are niciun defect.


Dacă n-aveți prieten în State, poate aveți în Germania sau Austria (în fapt, orice țară cu site oficial Apple Store). Prețurile nu sunt la fel de bune, dar sigur sunt mai mici decât în Ro. În ultimă instanță puteți apela și la secțiunea resigilate, de la Emag (pont de la Tudor), dar se pare că acolo poți să dai și peste rebuturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.