miercuri, 12 februarie 2014

Am sesizat Primăria. Ce-am rezolvat

Când am scris în ianuarie de câteva probleme din cartier, un prieten stabilit la Cluj mi-a sugerat să raportez problemele Primăriei, ceea ce am și făcut, prin intermediului site-ului de e-administrație al Primăriei Sibiu.

Textul solicitării trimise:
Buna ziua, doresc sa semnalez cateva probleme aparute in cartierul Strand. 
1. In urma sapaturilor pentru inlocuirea tevii de apa, aleea ce asigura intrarea in scara A a blocului de la adresa Maramuresului 17 a ramas neasfaltata, avand un sant transversal acoperit cu pamant (noroi). Situatia este identica in toata zona. A cui este responsabilitatea aducerii zonei la forma initiala si in ce termen?  
2. respectivul sant s-a adancit si provoaca dificultati soferilor la intersectia strazilor Gorjului cu Maramuresului. Cand va fi asfaltat?  
3. semaforul recent instalat la trecerea de pietoni de pe strada Maramuresului colt cu Hategului a functionat cateva zile, apoi a fost pus pe galben intermitent. Un alt semafor care a functionat extrem de putin este cel de pe sos. Alba Iulia, langa benzinaria Mol. 
4. Chioscul de presa amplasat pe strada Hategului este neocupat aproape din momentul instalarii. Tinand cont ca obiectele si montajul lor au fost platite (probabil) de cetateni, imi puteti spune cum vor fi ele puse in valoare?  
Multumesc anticipat pentru raspuns, Calin Turcu
Am primit două răspunsuri, unul prin scrisoare și unul prin email (o scrisoare scanată).

Cel primit prin email are legătură cu punctul 3, semafoarele de pe Maramureșului și de pe Alba Iulia. Mi-au răspuns de Maramureșului și Autogării, deși benzinăria Mol de pe Alba Iulia colț cu T.Arghezi/V.Cârlova e unica din Sibiu.

Răspunsul primit prin poștă e acesta:


Concluzii:

1. șanțul din fața scării o să fie asfaltat de DPC când vor permite condițiile meteo. Am râs, cine a redactat textul nu s-a uitat pe geam iarna asta;

2. același șanț, dar aflat pe carosabil, pe strada Gorjului cu Maramureșului a fost asfaltat în ianurie, culmea, acolo vremea a permis. Referitor la punctul acesta nu mi-au mai răspuns, probabil l-au considerat deja rezolvat;

3. semaforul de pe Maramureșului cu Hațegului va fi pornit când va avea avizul Poliției Rutiere. De ce atâta grabă, stă deja degeaba de câteva luni, după ce-a funcționat un pic, probabil de test;

3.1 semaforul de pe Alba Iulia care a funcționat o bună perioadă de timp stă degeaba de multă vreme, iar Primăria îmi zice de cel de pe Autogării;

4. chioșcul de ziare de real succes, stă părăsit în continuare și e ignorat în răspunsul administrației.

Din toate acestea înțeleg că mi-am pierdut timpul degeaba. Mi-au răspuns, nu s-a schimbat nimic, viața merge mai departe. O să dorm la fel de liniștit în continuare, scopul exercițiului a fost doar curiozitatea de afla dacă un cetățean poate influența cu ceva, fără pile și fără scandal, rezolvarea micilor probleme din cartier. Referitor la cele mari, eram deja convins că n-are nicio șansă (consultați arhiva blogului pt detalii).

P.S. După semnătură mi-am dat seama că actele au trecut prin mâna unei vechi prietene care lucrează în Primărie, dacă citește, o salut :)

4 comentarii:

  1. Probabil ca acel chiosc de ziare a fost instalat in urma unor aprobari, avize, etc, dar cu siguranta nu a fost platit din banii contribuabililor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e platit de niste nefericiti care au castigat licitatia:
      http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/12-chioscuri-de-ziare-reapar-in-sibiu-76375.html

      Ștergere
  2. E, daca nu "permite" conditiile meteo, aia e. Mie mai misto mi s-a parut semaforul de la intersectia Siretului cu Calea Dumbravii, care a functionat cateva zile, dupa care a trecut pe galben intermitent pana cand s-a transformat in sens giratoriu.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.