vineri, 21 februarie 2014

Unde ieșim la aer în zona Sibiului

Am primit câteva sugestii interesante după articolul de ieri, mulțumesc pentru feedback. Merită sintetizate, e practic primăvară, poate doriți să profitați de vremea bună. În majoritatea locurilor există și posibilitatea de a servi masa sau a bea o cafea. Lista nu se pretinde a fi exhaustivă. 


Locuri în apropierea Sibiului: Cisnădioara, Păltiniș, pensiunile din Sibiel, Palatul Brukenthal de la Avrig.

Locuri un pic mai îndepărtate: pensiunile de pe valea Avrigului (Ghiocelul) și Porumbacului, Bâlea Lac, Albota, Biertan, Daneș, Sighișoara, Bazna Băi, Alba Iulia.

Bineînțeles, dacă extindem raza cercului dăm de celelalte orașe importante ale Transilvaniei, fiecare cu o ofertă consistentă, dar nu acesta este scopul postării.

Pentru o plimbare mai lungă, cu înnoptare, avem câteva variante sugerate de Reky Travel:
La unele din aceste case de oaspeți se poate servi doar masa (fără cazare), dar trebuie anunțate gazdele din timp.

Cum ziceam și în postul de ieri, există și acțiunea Transilvania Brunch, urmăriți pagina ei pentru zilele și locurile de desfășurare. Începe doar la sfârșitul lui aprilie, ca să apuce pământul să rodească. Tot acolo găsiți cinci trasee tematice, pentru cei interesați de un weeekend în sudul Transilvaniei (de la drumul brânzei la biking).

Pentru vizitarea unor obiective turistice istorice puteți consulta cu încredere site-ul Prin Transilvania, s-ar putea să descoperiți câte ceva interesant chiar în proximitate. Puteți porni cercetarea de la harta poveștilor. Cineva recomanda ieri mănăstirea cisterciană de la Cârța.

Există și un site care-și propune să catalogheze toate monumentele transilvane din lista Ministerului Culturii (”doar” 8134, până în acest moment au ajuns la 2423): Our Heritage. Din păcate la mine se încarcă foarte greu (later edit: au fost remediate problemele).

4 comentarii:

  1. Acesta este cea mai frumoasa postare, pe sufletul meu. Si dupa lunga perioada de hibernare (fortata), acum stiu ce o sa fac.

    Multam'!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super post Calin, mersi. Eram in pana de idei cand veneau oaspeti pe la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Reactiile voastre sunt o surpriza placuta si pt mine :) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna treaba, la unele din eventuri ne vedem .

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.