marți, 8 aprilie 2014

Sibiu City App 2.1

Spre deosebire de multe proiecte făcute din banii publici doar pentru că trebuie cheltuite fondurile sau îngrășat un prieten, Sibiu City App este o treabă serioasă, are update-uri frecvente și devine o aplicație tot mai utilă, atât pentru localnici cât și pentru turiști.

De curând a fost lansată versiunea 2.1 pentru iOS și Android. Citez din comentariul lăsat pe blog de  Ionuț Munteanu, co-fondator Eventya:

Cred că filtrarea locațiilor (restaurante, puburi etc) după existența meniului de mâncare, oferte/promoții ar fi noile lucruri interesante. Și ranking-ul pe bază de cont Facebook pentru acele locații care beneficiază de un cont premium Eventya.

Când aveți chef să mâncați într-un restaurant cu un anumit specific puteți folosi noua listă a aplicației, care grupează unitățile după profil - deși nu vă entuziasmați dacă găsiți ceva exotic, de care nu știați că există, nu toate categoriile sunt reprezentate încă (de ex. est-ul îndepărtat sau libanez).


Dacă doriți să consultați meniul unui restaurant, o funcție evident utilă, ce implică multă muncă pentru a rămâne actuală (sper că introduc clienții produsele în sistem, nu ei), puteți face și acest lucru, ba chiar puteți consulta ofertele speciale - cui nu-i place un discount? Ofertele speciale sunt prezente și la unele baruri și hoteluri.

Din indexul localurilor puteți vedea cât de detaliată e fiecare pagină individuală, dacă are meniu, oferte speciale, review-uri. 


În pagina de prezentare, pe lângă distanță, număr de telefon de contact și o scurtă descriere, găsiți și modalitățile de plată acceptate, încă nu toate unitățile suportă plata cu cardul.


N-am înțeles cum funcționează sortarea după rating, când am ales opțiunea respectivă mi-a pus pe primele două locuri restaurante care n-au niciun review, de abia pe locul trei era o tavernă cu șase voturi, iar intercalat cu celelalte rezultate erau localuri care nu beneficiază de cont premium Eventya, deci nu se pot nota. Restaurantul Old Lisbon deocamdată lipsește.

Există o secțiune specială pentru pentru amatorii de sport, unde sunt prezentate sălile de fitness, cluburile de amatori (karate, turism montan etc) sau școlile de dans. Aștept cu interes terenurile de fotbal, tenis și squash sau locurile unde se poate face sport gratuit (dacă am chef să ies undeva să arunc la coș).

Pentru că aplicația este tot mai stufoasă, la un moment dat ar fi utilă o funcție care să evidențieze noutățile, ca localnic mă interesează mai ales ce s-a deschis de curând. Alte idei: plata parcării sau a transportului în comun din aplicație, interfațarea cu sistemul de monitorizare real-time a autobuzelor.

De când am instalat-o, nu mai notez numerele de telefon ale restaurantelor în agenda personală, le apelez direct din aplicație. În timp, am convingerea că Sibiu City App o să devină centrul digital indispensabil al orașului modern și multe alte localități o să-l folosească ca exemplu sau o să implementeze aceeași platformă (ceea ce le și doresc fondatorilor, pentru că munca lor merită răsplătită și recunoscută).

6 comentarii:

  1. Faina si utila si ma bucur ca dezvoltatorii accepta feedback, asa ca imi incerc si eu norocul: vreau sa o pot muta pe SD card :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut, mersi fain de feedack, e de bun simt sa poti muta pe SD, nu-mi dau seama cum de ne-a scapat pana acum :).

      Se va pune in Play Store la urmatorul update.

      Ștergere
    2. Super! Veste buna pentru Optimus One-ul meu. Acum, ca tot am intrat in vorba, sper ca nu te superi daca iti spun ca engleza de pe city.eventya.eu poate beneficia de unele imbunatatiri (de ex. "You should create its mobile app") + chestii de topica etc.. Pot sa ma ofer pentru sugestii gratis (dar fara garantie), sau, mai bine, puteti apela la un traducator.

      Ștergere
    3. Salve, da sunt mai multe locuri in care sunt greseli gramaticale. Site-urile momentan sunt inca in regim de pilot, au fost puse mai mult in scop informativ ( pentru noi ). Am vrut sa vedem care anume e impactul, unde intra user-ul, ce face, etc.. Lucram ca nebunii la o implementare mai consistenta, omogena si un design "mai de doamne ajuta". Speram cam in doua / trei saptamani sa reusim sa punem noua varianta care sa includa si celelalte orase pe care le avem si pe care le vom avea :). Noi suntem o mana de oameni, nu le vedem pe toate, doar cu ajutorul celor ca voi se poate crea ceva cu adevarat de calitate :). Multumim frumos, inca o data, pentru feedback si ajutor!

      Ștergere
    4. Daca aveti vreo sugestie despre cum putem ajuta, cred ca ne putem organiza si face mai mult in acest sens.

      Ștergere
  2. Cu ocazia asta ma bucur si eu ca n-am scris de pomana :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.