marți, 5 octombrie 2010

Aqualand Mallorca

Nu cred că v-am povestit despre waterpark-ul din Mallorca - El Arenal, cel mai mare din Europa după propria lor estimare (în mod cert cel mai mare din insulă după a mea). Într-o zi cu nori ne-am gândit că ar fi bine să continuăm încercările de a ne rupem fundul cu tot cu slipi, dacă scăparăm întregi de la parasailing, cel puțin așa gândeam eu reluctant, după o experiență nu tocmai plăcută avută la Mamaia cu mii de ani în urmă.

Am luat autobuzul potrivit, ne-a lăsat la poarta complexului acvatic, am intrat, am făcut poze cu papagalul pe umăr (având ocazia să le cumpărăm la plecare) și am dat o tură de orientare. Într-o parte erau tobogane pentru ponei așa că ne-am așezat lângă cele pentru adulți sinucigași. Din prima am nimerit unul care nu părea foarte fioros dar a fost cel mai greu de parcurs - Crazy race. Foarte lung și relativ rapid, greutatea lui venea din faptul că dacă vroiai să-l parcurgi la viteză maximă trebuia să stai cu capul pe spate în poziție aerodinamică dar asta însemna că pe la final nu prea mai aveai aer în plămâni și nici nu puteai respira ca lumea datorită apei care-ți sărea pe față. 

Altul din aceeași categorie a fost Kamikaze, dar deși numele inspiră frica, n-a fost chiar la fel de greu ca și cel menționat mai sus. De fapt aici sunt două chestii diferite: pistele din mijloc sunt ok, singura mea frică a fost să nu cumva să cad pe lângă, în iarbă, dar l-au proiectat bine; iar pistele din exterior sunt criminale, după cum se vede în poză prima jumătate este o coborâre la mai mult de 45 de grade, care te propulsează cu viteză, iar partea a doua este dedicată frânării - dacă ai slipi bermude la plecare, când ajungi la finish sunt bikini și nu mă întrebați unde dispar și de unde trebuie scoși de față cu restul lumii.

Cel mai surprinzător a fost Black Hole. Malefic. Intri într-o peșteră, te pui pe colac și te împinge într-un tub neluminat. Prinzi viteză și urmează primul viraj, total surprinzător pentru că nu vezi absolut nimic. Apoi imediat urmează alt viraj și te intrebi când dai cu nasul de perete, dar ca să-ți mai vină inima la loc apar câteva luminițe în tavan și măcar știi care-i susul. Apoi urmează o coborâre rapidă și poate alte chestii pe care nu mi le amintesc, iar la final esti aruncat în bazin. La ăsta era cea mai mare coadă. L-am parcurs la dublu, cu Alinuța - a urlat din toți plămânii.

Restul au fost neimpresionante, inclusiv prețurile la mâncare și băutură.

Anaconda

Crazy Race

Kamikaze

Pentru copii

Și coborârea pe colacul acela a fost distractivă


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.