luni, 4 octombrie 2010

Considerații despre rolul opțional al cozii la anumite categorii de populație

Știți genul acela de gospodine între două vârste (a doua și a treia), cu ochelari și îmbrăcate bătrânicios? Na, impresia mea este că pentru ele statul la coadă este ceva facultativ și că totdeauna se grăbesc să ajungă acasă înainte de începerea telenovelei așa că șuntează tot ce poate fi șuntat. Nu o dată mi s-a întâmplat să aștept la coadă la Alcomsib pentru a cântări fructele pe care vroiam să le cumpăr și să vină câte o băbuță din asta și să se bage în față fără a clinti nici un mușchi și fără cea mai mică urmă de rușine, cu o naturalețe de parcă Aldea e ginerele lor.

A doua categorie de oameni care n-au treabă cu restul lumii și se conduc după un cod secret sunt șoferii de Dacie 1310, atâția câți au rămas. Fără oglinzi laterale, furate deja pe timpul Împușcatului, frâne la limită, viteză de reacție pe măsura rapidității cu care pot învârti volanul antic, nu-s de condamnat dar trebuie să ai mare grijă în trafic și să nu-i supraestimezi că ar face ceva inteligent, de exemplu să oprească doi metri mai repede când e coadă pentru a-ți permite să ieși de pe o stradă laterală.

Dar ce vroiam să spun de fapt este: ferească sfântu' de vreo băbuță din aia pomenită mai sus la volanul unei Dacii 1310! Am întâlnit una lângă Piața Cibin și nu numai că vroia să se bage în fața mea, eu având prioritate de dreapta, dar în proces l-a depășit și pe cel care era primul pe sensul ei de mers și care aștepta cuminte să trec!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.