vineri, 22 octombrie 2010

N-am cazier

Am fost alaltăieri la Prefectură să-mi scot adeverință că n-am cazier judiciar. Iar a trimis statul administratorii de firme care fac export/import în turnee, ca să te înregistreze în Registrul Operatorilor Intracomunitari îți trebuie o asemenea adeverință. Întrebarea e: dacă ai cazier judiciar ce se întâmplă, nu-ți înscrie firma? Și dacă da, ce rost mai are să o mai ții? Întrebări suplimentare: de ce le trebuie asemenea adeverință și pt cetățenii străini? și de ce nu știe nimeni exact dacă adeverința aia trebuie obținută de aici sau din patria mumă. Mic haos controlat. Dar mai ales amendat.
Experiența de la ghișeu a fost foarte plăcută, o doamnă amabilă, coadă zero, a durat mai mult să găsesc un loc de parcare decât să-mi tipărească adeverința. Singurul minus: vecinătatea ghișeelor pentru permis sau pașaport - nu m-am uitat cu atenție - dar coada de la poze emana niște mirosuri de pufoaică trecută prin alcool. Sau poate invers.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.