miercuri, 22 iunie 2011

Avion american, cădea-ţi-ar coada-n ocean!

Locuind pe Maramureşului, fosta centură a oraşului, într-un bloc aflat sub culoarul de aterizare şi lângă calea ferată, m-am obişnuit de-a lungul anilor cu tot felul de zgomote: escadrila de elicoptere (când încă mai exista), trenul, avioanele cu elice ale Tarom, tirurile care luau câte o groapă sau un canal când era noaptea mai liniştită plus ocazionalii beţivi care joacă NFS cu vieţile lor şi ajung să doboare stâlpii de pe margine. Nimic nu se compară însă cu trezitul brusc la 6:40 dimineaţa cu senzaţia de "aviaţie inamică", mai ales dacă e vară şi ai geamul întredeschis. 

Întâi se aude un şuierat ascuţit, prelung, cam ca atunci când cade o bombă în filme, moment în care simţurile tale adormite percep ceva dar nu suficient cât să te trezească, apoi şuieratul devine brusc foarte tare şi se transformă într-un urlet de motor cu reacţie amplificat de forma blocurilor şi de betoane. În momentul ăla eşti treaz tun, la fix ca să vezi cum lumina dimineţii de vară care îţi inunda casa până atunci se tranformă în umbră pentru o secundă. Înjuri BlueAir, Boeingul 737 şi pe ăla care a programat zborul de Stuttgart aşa matinal şi te culci la loc.

9 comentarii:

  1. o racheta americana se inatlneste cu o racheta ruseasca deasupra blocului lui Calin. Racheta ruseasca ii da celei americane palinca sa bea. Racheta americana se ameteste.
    Racheta ruseasca catre cea americana: hai sa te duc acasa! :)

    si de aici rezulta zgomotul! ce blue air?? lumea e impartita chiar deasupra blocului tau! :))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Fals. Pentru rachete avem scut balistic pe baza de abur de moare de varza. Cand spala vecinii butoaiele creste gaura din stratul de ozon, se deregleaza polii magnetici si o iau razna parasutele... aaa... rachetele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi eu sînt în raza de acţiune a avioanelor, la mine trec chiar mai jos, că e aeroportul aproape. Eu nu le mai aud. Singurul care m-a trezit în miez de noapte a fost cel al lui Băsescu, cînd a aterizat de urgenţă la noi. Am crezut că aterizează pe stradă sau pică, atît de tare era zgomotul!

    RăspundețiȘtergere
  4. da...si tu ce te mai superi cand o iau ele (rachetele) razna in jurul tau (adica al locuintei)... Din cauza asta esti tot stresat. Prea mult zgomot!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va recomand geamurile termopan de la Veka, nu s-aude nimic (stau in zona si e liniste). Verificat, certificat, etc. Nasol e vara cand se doarme cu geamul deschis. La rachete - varza murata n-au efect dar ala e caz rar se rezolva cu o delegatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu geamul inchis n-aud nici eu mare lucru, dar cum spuneam, geamul sta intredeschis...

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tantzarii nu te supara? Pe mine m-au terorizat si pasarelele dimineata, duminica imi vine sa la impusc. De-as putea :p

    RăspundețiȘtergere
  9. Tantarii se blocheaza in parul de pe mine iar pasarelele nu ma prea supara (cu exceptia celor din cap) :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.