joi, 16 iunie 2011

Când e indicat să bei cu tac-tu?

Ţinta postului sunt bărbaţii deşi conform celui mai recent banc "înainte fetele găteau ca mamele, acum beau ca taţii". La ultima întâlnire cu nemţii, unul din cei mai tineri povestea ce băută a tras el cu taică-so. Bere, normal, că ăştia beau bere şi-o transpiră. Dacă deguşti mai puţin de cinci litri şi te scoli de la masă eşti pişăcios. Na, evocarea beţiei în sânul familiei ne-a făcut pe restul să medităm dacă noi am avut parte de asemenea momente Kodac. Majoritatea a zis nu, o beţie cu tata nu intră nici măcar în planurile de viitor. 

Ştiu povestea unui domn trecut de 80 de ani care atunci când a aflat că fiul său, trecut de 60, urma să zboare în Olanda i-a zis: "măi copile, ce-ţi mai trebuie ţie călătorie cu avionul la vârsta asta?" nu "hai să bem o cinzeacă să ostoaie frica de înălţime". Aşadar taţii de la noi sunt protectivi şi plini de învăţăminte, cu excepţia celor de la ştirile de la ora 5 care beau cu familionul şi apoi îşi dau în cap cu coasa. Dar ăia-s lucru slab şi nu ne caracterizează.

Voi? Aţi băut cu părintele? Cine pe cine a băgat sub masă? Care a fost pretextul? Aniversare, Paşte, Crăciun, Sfântul Nicolae, tăiere de moţ, cununie, dezlegare la peşte, întoarcerea din armată?

3 comentarii:

  1. Am baut cu 'parintele'....

    RăspundețiȘtergere
  2. cand eram mica, adica de la vreo 4 ani in sus, mamaie imi dadea la masa sa gust un pic de tuica "ca sa nu pierd samanta" :)) n-am inteles niciodata la ce se referea. Nah...si-acum ma stii... :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum exact 2 ani, a sosit taica-meu din jermania. Era intr-o sambata. Am baut toata ziua - pana seara. Spre seara a zis ca daca naste nevasta-mea o duce el cu masina ca e mai treaz. In casa spre seara aparusera primele semne... mi-a trecut betia si spre dimineata am dus-o eu: a nascut pe 21 - de ziua mea!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.