miercuri, 27 februarie 2013

Rockefeller Center (3)

10 Rockefeller Plaza, aflată lângă clădirea centrală, găzduiește The Today Show, matinalul NBC. Probabil poți să vezi din stradă cum se filmează, studioul e un fel de acvariu amplasat la parter.



Locația respectivă a fost sediul Eastern Air Line, iar holul conține trei picturi în ulei, aur și argint ce prezintă istoria transporturilor. Cu argintiu cea mitologică (sus) și modernă (jos) iar cu auriu cea clasică:



Lobby-ul mai conține și cea mai îngustă scară rulantă din lume, adăugată după ce proiectul a fost aproape gata și înghesuită între o coloană și peretele exterior. Monument american protejat, nu altceva. Cică e distractiv când se strică și trebuie să-i fabrice piese de schimb.


Intrarea clădirii de vis-a-vis (1 Rockefeller Plaza / Time-Life Building) e flancată de o sculptură reprezentând Industria și Agricultura:


Locul unde e amplasat faimosul brad de Crăciun, care are aceeași dimensiune în fiecare an, pentru că dacă ar fi mai mare n-ar putea intra pe străzile strâmte. Luminițele lui sunt eco, alimentate de panouri solare:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.