joi, 5 septembrie 2013

În spatele fiecărui profil de fotomodel de pe FB

... se ascunde un gras în chiloți și maieu. E doar teoria mea, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt.

Am învățat, din experiența personală și de la alții, că nu-i sănătos să accepți prietenia necunoscuților. Așa cum nu-i lași în casă și nu primești bomboane de la străini, nici pe contul personal n-au ce căuta. Poate duce de la spam și furtul pozelor până la chestii mai grave, despre care nu scriu ca să nu dau idei binevoitorilor.

Există două categorii de poze de profil pe Facebook care nu te ajută când vrei să-ți faci prieteni. Una e cea cu imagini cu oameni, obiecte sau animale la care proprietarul contului ține mult, gen poza cu pruncul, cățelul preferat sau mașina tocmai cumpărată. Cealaltă e cu poze furate de pe net, de obicei peisaje romantice sau femei frumoase.

Bineînțeles, chiar și cu poza corespunzătoare, un cont poate fi fals, dar de obicei detectezi asta repede. Daca e cineva cu profil care intră în prima categorie mă mai chinui să-l identific, cei din a doua categorie, cu poze furate, primesc refuz din start. Regula e foarte simplă: dacă nu te oprește lumea pe stradă să-ți ceară autograf, șansele să-ți ceară prietenia o domnișoară pe care nu o cunoști, cu portofoliu foto profesionist, sunt infime. Nu-și pierd ele timpul cu din astea.

Metoda de detectat slinoșii e simplă: încearcă să se împrietenească cu toată lumea din lista ta de prieteni, crezând că dacă aveți prieteni comuni îi accepți mai ușor. Unii din prieteni îi acceptă, dar e ușor să-i detectezi pe neaveniți. De exemplu, dacă nu lucrează cu tine n-au de unde să cunoască și colegii din Germania și prietenii din alte cercuri din Sibiu. Alternativ, o căutare pe Google după poza de profil arată că imaginea e furată. Intrați pe site-ul Google, alegeți Images, dați click pe iconița cu aparatul foto de lângă bara de căutare (search by images), încărcați imaginea de profil a necunoscutului și Google o să vă returneze o listă de imagini similare.

Exemplu, cineva care se chinue de ceva timp să ne împrietenim, deși am tot refuzat. Azi a primit și block. Nu e singurul caz, se întâmplă destul de des. 


Poza e furată și decupată de pe net, o puteți găsi aici sau pe alte site-uri similare.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.