joi, 22 aprilie 2010

Ce mi-a plăcut la Londra. Și ce nu.

Traficul: în patru zile am auzit trei claxoane și am fost prin oraș toată ziua. Atât. trei enervări sonore. Comparativ cu Roma, unde era plin de mașini parcate care cum, aici o ordine și o disciplină ce i-ar face să se rușineze și pe nemți. Bogdan zice că și la Paris e ca la Roma, adică haos. Am văzut vreo 2 Rolls-uri, câteva supersportive, multe BMW-uri coupe și o majoritate covârșitoare de taxiuri englezești.

Parcurile: o frumusețe. Îngrijite, pline de oameni tolăniți care cum, curate, cu porțiunile afectate îngrădite cu gard pentru a fi schimbată iarba.

Clădirile: m-am îndrăgostit de străduțele pitorești cu case cochete și de multitudinea de garduri și ornamente din fier forjat. Totul denotă o civilizație îndelungată, se vede că ei la 1600 aveau prim ministru și noi încercam să facem unirea.


Oamenii: atât cât am avut contact - prietenoși și relaxați.

Vremea: ce, plouă în Anglia? Nici noi și nici prietenii mei care au stat o săptămână n-am avut parte de vreun strop de ploaie. Se pare că aprilie e perioada cea mai bună dpdv meteorologic.


Muzica: numai brit-pop, exact ce-a prescris DJ-ul pentru mine.

Pub-urile: deși scumpe (o bere la pint/0.5 litri între 3-4 lire) au o atmosferă și un decor plăcut.

Oxford Street: nu vă țin picioarele și timpul ca să faceți shopping pe toată lungimea ei. 

Ce nu mi-a plăcut:

Mâncarea englezească: Pie-urile nu-s pentru mine

Moda: Foarte pestriță, dar n-am înțeles combinația de sandale cu parpalac și mânuși din piele. Ori e vară, ori e iarnă.

Hotelul: dacă la 90 de lire am plătit mai mult locația ca stelele, cât trebuie să coste un hotel decent într-o zonă centrală, cu un mic dejun care să conțină și o vagă urmă de carne?

Muzeele: că se închid la 5 și ai mai putea vedea măcar un obiectiv zilnic dacă ar fi deschise până la 7.

1 comentarii:

  1. se zice ca anglia e tara unde prinzi toate cele 4 anotimpuri intr-o singura zi, cred ca asta ar justifica si stilul lor de imbracaminte. dar probabil teoria cu vremea se aplica in alte locuri din anglia...sau ati fost voi baftosi :)
    oricum, foarte faine pozele, mai ales cele panoramice

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.