duminică, 25 aprilie 2010

Wasabi

De vreo câțiva ani am descoperit wasabi, nu la sushi ci pentru consum în loc de alune. Experiența e demnă de Labiș - ceva de genul mâncam, plângeam, mâncam. Sunt puține locuri în care poți cumpăra așa ceva, de exemplu în Amsterdam la Ibis era un automat de snack-uri, ne cumpăram ”hreanul verde” și ne delectam cu el seara. Ultima dată când am găsit la o benzinărie în Austria a fost țeapă, pentru că am luat alune îmbrăcate în crustă de wasabi. Bune și alea totuși, în loc de nimic, deși nu-i picior de wasabi în ele, doar alune, niște extracte din ceapă, orez, porumb, cartofi și alte chestii care te pun pe gânduri, dar mai ales emulatori. Așa că acum le-am găsit din nou într-un supermaket din Germania - Kaisers - și am mai luat o porție. De fapt ceea ce vroiam eu să vă întreb era: unde se găsește wasabi în România? De preferat în Sibiu.

1 comentarii:

  1. 1. 'ti-ar uasabiu' sa-ti hie! joi am gustat si io prima data - never nu mai gust!
    2. mi-aduc aminte ca am vazut o pungulita cu wasabi la carrefour. langa raftul cu produse frantuzesti este un raft cu asiatisme. pe acolo sa cauti

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.