joi, 15 aprilie 2010

Londra, ziua 1

Am ajuns cu bine, cu un pic de întârziere din cauza unei probleme cu avionul, am decolat după 45 de minute de stat la bord, un senzor, bineînțeles, de data aceasta nu la trenul de aterizare ci la unul din motoare. Dar per ansamblu se pare că am avut noroc, pentru că acum văd la tv reportaje despre zborurile anulate din cauza norului vulcanic care își face de cap deasupra Europei.
Am aterizat la Luton, un micuț aeroport în afara Londrei și am călătorit cu autocarul EasyBus spre hotel, tichetele fiind rezervate din timp. Despre hotelul Elizee nu pot să spun prea multe de bine, deși se apropie de 100 de lire pe noapte, are avantajul că este situat lângă Hyde Park și gaura de metrou Lancaster Gate, dar în rest e la limita decenței. Camera foarte mică, Ibisul pare spațios în comparație, la duș apă lălâie, internet cu bani (10 lire pe 3 zile), n-are dulap, doar un cuier cu umerașe. Restul problemelor le mai descoperim pe parcurs, dacă sunt, sunt curios cum o să fie micul dejun mâine.
După ce ne-am cazat am plecat la plimbare, am luat un ticket pentru toată ziua cu 5.20 lire și ne-am dus cu metroul la Bond Street, faimoasa zonă de cumpărături, de unde ne-am deplasat pe jos spre Picadilly Circus iar apoi spre St. James Park, Big Ben & Parlament, am văzut London Eye peste Tamisa, ne-am dus pe lângă Downing Street și am ajuns în Trafalgar Square. Acolo ne-am oprit la o cafea, eram deja rupți toți de distanța parcursă, mai făcusem și o milă pe jos prin Hyde Park de la Marble Arch unde ne lăsase autocarul până la hotel. Apoi am intrat până la National Galery aflată tot în Trafalgar Square (gratis), ne-am uitat la picturi celebre și la final ne-am întors cu metroul la hotel pentru un duș și un pic de relaxare. 
Mai târziu o să mergem la masă, e ziua unuia din prietenii cu care am venit, de fapt pretextul vizitei și o să-l sărbătorim.
Niște poze (cele mai bune duminică noaptea):




5 comentarii:

  1. chiar m-am gandit la voi daca ati ajuns... toata ziua numai de aeroporturile inchise din anglia am auzit la stiri.

    RăspundețiȘtergere
  2. noa' din ce vad la tv, se pare ca o sa vizitati si eurotunelul. de femei nu te intreb, ca-s urate englezoaicele, berea lor e latura, whiskey m-am jurat ca nu mai beau......asa ca transmite reginei pupaturi de maini din partea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu ma tot mir de bulanul nostru.. acum au anuntat ca si astazi sunt inchise aeroporturile. :)
    noi deja ne facem planuri ce vizitam saptamana viitoare:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. teo: ..si nici mancarea nu-i mortala :D cu regina n-am vb dar calul ei te pupa inapoi

    RăspundețiȘtergere
  5. Nenea calin,

    neste sfaturi practice: prelungeste-ti plata la internet, fa un imprumut la banca sa-ti ajunga de hotel, (eventual ia totusi legatura cu regina macar pt cazarea pe urmatoarele 2-3 saptamani) ca tzunami ala cu lava nu doarme inca si face patch-uri la release-u' de joi ...

    Lu' vivi i s-a anulat zboru, dar cel mai nashpa e ca si lu' ala de n-a dat prima aia de care ziceai in ceva posturi anterioare, i s-au anulat zborurile, si noua ni s-au inecat corabiile, ca cica se muta la mansarda inca 2 saptamani (sau 3?)!!!

    Frankfurt si Düsseldorf sunt inchise pentru urmatoarele 48 de ore sigur, München partial!

    Bafta! fii tare, suntem alaturi de tine :)

    PS: cum ti-a dat de inteles calu ca-l pupa pe amicu tau? ti-a aratat tie?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.