marți, 19 octombrie 2010

Protector

Conversațiile la bere, ca băieții, despre filme, muzică și cărți au luat o turnură neașteptată. De obicei eu îi recomand unele cărți șefului, el altele mie, el mă întreabă dacă sunt bune filmele pe care tocmai și le-a luat pe blu-ray iar eu le-am văzut acum șase luni, sau povestim despre găurile negre și teoria stringurilor - mai mult el că eu nu-s abonat la Spektrum der Wissenschaft.
Vineri seara, după câteva beri și așezați chiar sub boxa din Oldies, îmi recomandă Protector. Eu întreb dacă-i în engleză, el zice că da și că o are la Sibiu. Îl rog să mi-o lase pe birou.
Luni, când ajung la lucru găsesc romanul pe birou. În germană. 778 pagini. Eu n-am citit în viața mea mai mult de-un articol de ziar în germană. Dar poți să fii țăran și să returnezi cartea? Aseară am citit două pagini, cu dicționarul lângă mine (instalat pe iPhone, normal) și m-a luat somnul. În ritmul ăsta o să urmeze un an lung...

2 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.