duminică, 10 februarie 2013

Delicios restructurat: McRib

Interesante practici are industria alimentară! Una din ele, inventată în 1995, ne oferă carne restructurată. Nu cred că la noi McDonalds vinde McRib, dar nici producătorii de cârnațuri nu fac lucrurile mult diferit. 

Traducere aproximativă din articolul de mai jos: produsele din carne restructurată au la bază carne de valoare redusă, mărunțită. Mixtura rezultată este amestecată cu sare și apă pentru a extrage proteinele solubile în soluție salină. Aceste proteine sunt necesare producerii unui ”lipici” care ține părțile de mușchi împreună. Prin extragerea lor, bucățile de carne pot fi remodelate în ”trunchiuri” de orice formă. Aceste trunchiuri sunt apoi tăiate sub formă de cotlet, care, atunci când este gătit, arată similar unuia rezultat din mușchi neprocesat. Tipuri de carne folosită: măruntaie, stomac sau inimă, pentru că sunt bogate în proteine, complet comestibile, hrănitoare și nutrivite, fiind deja incluse fără obiecții în cârnați și salamuri.


1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.