vineri, 9 mai 2014

Castelul din Heidelberg

Acum vreo 20 de ani am avut o poză cu castelul din Heidelberg. Poate o vedere sau o foaie a unui calendar, nu mai știu exact. Cam așa era, dar un pic mai frumoasă:


Ieri, pentru că am terminat treaba mai repede, am urcat până la castel, dacă tot eram la mai puțin de un kilometru de el. Am ales varianta drumului cu 300 de trepte:


Marea majoritate a clădirilor e în ruină, dar castelul principal a fost reconstruit la începutul secolului XX. Cam tot atunci au început americanii să-l facă faimos, iar acum are circa 3 milioane de vizitatori anual. Se vede, e plin orașul de ei, am văzut până și grup de turiști indieni.




Una din atracțiile pivnițelor este uriașul butoi de vin ce și-a găsit locul în multe povești și romane. Are 9 metri lungime și 6,5 metri diametru, dar a fost folosit mai mult ca atracție turistică decât ca obiect funcțional. Ei zic că a început să curgă, eu cred că și-au dat seama că e mai bună berea germană decât vinul. Ca să vă dați seama de proporții, chestia albastră mișcată din partea superioară a pozei e un om:


Cea mai spectaculoasă priveliște e totuși cea din oraș:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.