luni, 19 mai 2014

Futurisme cu Piața Unirii

Poate ați auzit de planul Primăriei de a transforma Piața Unirii în zonă pietonală, cu un centru de conferințe și un teatru modern construite pe locul Cazarmei 90 și al Teatrului actual. Sună bine. 

Cum îmi închipui eu proiectul: nu renunțăm la sensul giratoriu, îl mutăm în subteran, iar Trinkbach, pârâul catre trece prin zonă, este readus la suprafață într-o mică albie amenajată prin zona pietonală, până la o deschidere în sol, de unde coboară, sub formă de cascadă, fix în mijlocul giratoriului. 

I-am da gata pe toți, ar veni lumea să vadă minunea, ar fi noul Montjuic/Bellagio. Însă trebuie să avem grijă cu Cindrea, după cum îl cunosc o să vrea să amplaseze o piață tărănească și acolo.

Dacă pentru câteva minute rezistăm tentației de a, mă scuzați, eluda meandrele concretului: ce ne facem cu țigănia asta de bloc care ne strică ”skyline-ul”?


4 comentarii:

  1. Buna intrebare. De cate ori trec pe acolo ma "izbeste" imaginea acestui bloc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zice un coleg ca ala e bloc de garsoniere si multe sunt inchiriate, slabe sanse sa se renoveze din banii proprietarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiu cum s-ar putea proceda cel mai bine, presupun ca i-a deranjat si pe cei din Primarie aspectul. N-as vrea sa-l faca din banii nostri.

      Ștergere
  3. e de garsoniere si sunt peste 120 de proprietari intr-un singur bloc. Greu sa-i convingi pe toti...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.