miercuri, 21 mai 2014

Muritor de rând, la Cannes

Datorită știrilor despre Festival, mi-am amintit că anul trecut am vizitat Cannes-ul și n-am scris despre asta. E un orășel-stațiune drăguț, dar nu e un loc opulent, cel puțin nu atât cât mă așteptam eu să fie - nu e un Monaco.

Poza făcută de la castelul din vârful dealului ajută cel mai bine la înțelegerea geografiei locului:


În plan apropiat se află portul de agrement, în spatele lui Palais des Festivals et des Congrès, centrul unde are loc Festivalul începând din 1982, iar în depărtare faimoasa Promenade de la Croisette, cu hotelurile și plaja de lux.

Hotelurile și promenada sunt într-adevăr frumoase, aranjate și luxoase:


În zona farului din stânga sus există un heliport
... însă Palatul Festivalului nu e o minunăție, e chiar banal în zilele normale:


Din lateral e un pic mai interesant:


Iahturile din marina adiacentă sunt peste medie, dar nimic ce n-am mai văzut, cel mai mult mi-au plăcut bolurile cu scoici ale unuia:De jur împrejurul Palatului, încastrate în podea, sunt plăcuțele cu mulajul mâinilor vedetelor:Centrul vechi e pitoresc, relativ ieftin și lipsit de fițe:Nu știu cât costă hotelurile în plin sezon, dar o excursie de o zi e suficientă pentru a lua contact cu zona, poți parcurge tot ce e important de văzut destul de repede.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.