luni, 26 mai 2014

Spiderman cu fustiță

Probabil majorității dintre voi vă pasă la fel de puțin de noua serie de filme The Amazing Spider-Man ca și mie, care am adormit la penultimul și n-are de gând să-l vadă pe cel mai recent. Nici nu știam cine-i Andrew Garfield până de curând, când a fost invitat la Saturday Night Live (nici acolo n-a făcut sketch-uri memorabile), dar urmăresc știrile din muzică și am descoperit ceva ce m-a făcut să-l apreciez un pic mai mult. O recentă controversă, minoră, în jurul noului videoclip Arcade Fire îl implică și pe Omul-Paianjen în discuție, pentru că este protagonistul acestuia.

Până la poveste, să vă zic două vorbe despre Arcade Fire: sunt o trupă de canadieni ciudăței ce cântă un indie rock melodic; au intrat în atenția mea în 2010 cu albumul The Suburbs, pe care vi-l recomand (piesa mea preferată este aceasta). În 2013 au lansat un album nou, bizar, dar cu câteva piese faine. 

Ultimul single, We Exists, e inspirat din povestea unor tineri homosexuali din Jamaica, ce trăiesc constant cu frica că o să mănânce bătaie iar vedeta videoclipului este Garfield (Andrew, nu motanul), deghizat în femeie. O tanti i-a intrebat pe cei de la Arcade Fire de ce nu au folosit un actor 'trans' adevărat. Răspunsul solistului mi s-a părut excelent: ”For a gay kid in Jamaica to see the actor who played Spider-Man in that role is pretty damn powerful, in my opinion.”

Au trecut 21 de ani de când Tom Hanks juca în Philadelphia, în ziua de azi greu stârnești controverse/awareness cu acest subiect care nu mai șochează - Arcade Fire reușesc, dar nu de asta am scris: ce mi se pare foarte tare e că un actor în plină ascensiune, care probabil simte presiunea întregii mașini de făcut bani ce poartă denumirea de ”franciza Spider-Man”, își permite să facă un rol de acest gen, extrem de efeminat.

Povestea aici, videoclipul mai jos:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.