joi, 8 mai 2014

Nițică civilizație germană

Am fost de zeci de ori în Germania, de obicei cu treabă și, spre deosebire de țările vizitate în concedii, pot să număr destul de repede muzeele în care am intrat aici: cele de artă din Stuttgart (pt un Brâncuși) și Dresda, un muzeu industrial în Solingen și cele ale producătorilor auto Bmw, Mercedes și Porsche (dacă se pun). 

Duminică, în Nürnberg, am avut de ales între casa Albrecht Dürer și Muzeul Național German; am înclinat în favoarea ultimului, pe care l-am parcurs metodic. Aduce un pic cu Met-ul din NY, la o scară mai mică, însă va fi extins, tocmai îi construiesc un nou corp de clădire cu 6 niveluri subterane.

E împărțit clasic, ca orice muzeu de istorie, n-am să vă plictisesc cu detalii, însă am câteva poze mai interesante.

Pe la 1700 prințișorii și domnițele nu primeau mașini sport, ci săniuțe coupe, maximul de fiță fiind cele cu încălzire în scaun - se băga o cărămidă încinsă în lădița de sub fund:



În domeniul consumului de bere nu s-a schimbat nimic, nici măcar paharele n-au evoluat de la 1700 încoace: 


Chiar dacă pretențiile femeilor au rămas constante, călătoriile au devenit mai comode, trusa asta de machiaj e mai mare decât o tobă bine făcută:


Și ei aveau farmacii frumoase:


Însă la țară trăiau cam așa:


1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.